Categorie: bedrijfsafval | Gepubliceerd: 28 januari 2020

Suez en Renewi zetten samenwerking in Gouda voort met Cyclus

Afvalbedrijven Suez, Renewi en Cyclus gaan het bedrijfsafval in Gouda samen ophalen via één route en met één voertuig. Dit moet zorgen voor minder schadelijke emissies, minder verkeersdrukte en een verbeterde verkeersveiligheid in de stad.

Wethouder Hilde Niezen rijdt de eerste minicontainer met bedrijfsafval richting het neutrale inzamelvoertuig.
Foto: Cyclus

Gisteren gaf wethouder Hilde Niezen van de gemeente Gouda het officiële startsein voor dit initiatief waarbij de inzameling van bedrijfsafval wordt georganiseerd via een gecombineerde route bij de klanten van alle drie de inzamelaars. Want waarom met meerdere voertuigen dezelfde straat inrijden voor dezelfde dienstverlening als het ook met één voertuig kan? Aan de bestaande dienstverlening en contracten van de klanten van Suez, Renewi en Cyclus verandert niets. Iedere bedrijfsklant behoudt het contract met zijn eigen afvalinzamelaar.

Sinds 2018 experimenteerden Suez en Renewi in Gouda al met het inzamelen van bedrijfsafval met een inzamelvoertuig met de logo’s van beide bedrijven. Na een succesvolle pilotperiode besloot Cyclus zich eind vorig jaar bij de samenwerking aan te sluiten. “Wij zijn altijd op zoek naar manieren om slimmer, efficiënter en duurzamer te werken”, stelt Linda Boot, directeur van Cyclus. “Inzamelen met een gezamenlijk voertuig is een hele praktische manier om brandstofverbruik, uitstoot en verkeersbewegingen te reduceren.”  

Suez en Renewi zamelen bedrijfsafval in Haarlem ook al enige tijd gezamenlijk in. In die stad werken ze daarvoor samen met Spaarnelanden en GP Groot. Omdat ook die samenwerking een succes is, stelde Iwan te Winkel, directeur Collection & Operations bij Suez, tijdens een symposium over bedrijfsafval eind vorig jaar, dat er kansen liggen om het concept verder op te schalen in Nederland.

Meer weten over Gemeente Gouda?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website