Categorie: bedrijfsnieuws | Gepubliceerd: 31 januari 2020

Tekkoo helpt De Clique met waarmaken circulaire ambities

Via een 'CO2-vrije grondstoffenservice' zamelt startup De Clique gescheiden afvalstromen in bij een twintigtal restaurants en cateraars in Utrecht. Tekkoo gaat het initiatief helpen op te schalen.

Tekkoo en De Clique gaan samenwerken.
Foto: De Clique

De Clique heeft de ambitie om nog dit jaar meer dan honderd Utrechtse bedrijven te gaan bedienen. De startup wil er gescheiden grondstoffen ophalen zoals sinaasappelschillen, koffiedik en andere biostromen. Daarvoor zet het bedrijf onder andere bakfietsen in.

Partners van De Clique maken van de ingezamelde grondstoffen verschillende producten die vervolgens weer afgenomen worden door de klanten van de grondstoffenservice.

Logistieke kosten

Tekkoo, een bedrijf dat ondernemers helpt circulaire innovatie op de markt te brengen, gaat haar expertise inzetten om de kosten van de duurzame logistiek van De Clique te minimaliseren. Daarnaast wil het bedrijf de positieve impact van de logistiek en de producten inzichtelijk gaan maken. Tekkoo was eerder betrokken bij de oprichting van PeelPioneers, een verwerker van sinaasappelschillen waarmee De Clique al samenwerkt.

Uiteindelijk willen De Clique en Tekkoo toewerken naar een blauwdruk voor opschaling naar andere steden.