Categorie: verpakkingen & zwerfafval | Gepubliceerd: 07 februari 2020

Eerste 'low plastic zone' in Londen

In samenwerking met zeven stadsdelen heeft de Londense afvalautoriteit NLWA de eerste zogeheten 'lage plasticzone' gelanceerd.

Ruim driekwart van de bedrijven in het Cowcross Street-gebied van Islington, een district in het centrale deel van Londen, heeft aangegeven om permanent minder wegwerpplastic te geven aan hun klanten. Naar verwachting krijgen ook belangrijke winkelgebieden in Haringey, Camden, Barnet, Enfield, Hackney en Waltham Forrest in de komende weken de status van ‘lage plasticzone’.

Het doel van dit initiatief is om lokale bedrijven van elke omvang aan te moedigen en te ondersteunen om de hoeveelheid wegwerpplastic te verminderen. Rowena Champion van de districtsraad van Islington: “De ‘lage plasticzone’ is een innovatieve en praktische stap om het gebruik van wegwerpplastics te verminderen. Het laat zien dat er vele manieren zijn, waarop we kunnen samenwerken met lokale mensen en bedrijven om de noodsituatie voor het klimaat aan te pakken.

De Noord-Londen Afvalautoriteit (NLWA) is verantwoordelijk voor het afvalbeheer van zeven Londense stadsdelen en de grootste afvalinzamelingautoriteit in het Verenigd Koninkrijk.

Gerelateerde artikelen