Categorie: bedrijfsnieuws | Gepubliceerd: 14 februari 2020

VA reikt recyclingprijs uit op Global Recycling Day

De komende weken gaat de Vereniging Afvalbedrijven (VA) op zoek naar 'helden die zich op verschillende manieren inzetten voor recycling'.

De verkiezing is gekoppeld aan de Global Recycling Day, die ieder jaar op 18 maart wordt gehouden. Het thema van dit jaar is ‘Recycling Heroes’. Wereldwijd worden helden geëerd, groot of klein, die zich bezighouden met recycling. De VA gaat individuele Nederlandse helden en burgerinitiatieven die bijdragen aan meer recycling in het zonnetje zetten.

De leden van de VA nomineren de komende weken verschillende initiatieven. Van de genomineerden verschijnen in de loop van deze maand op een speciale website een kort profiel en een filmpje. Vanaf begin maart kan iedereen op de verschillende genomineerden stemmen. Op 18 maart wordt de winnaar bekend gemaakt op het Nationale Recycling Congres in de Fokker Terminal in Den Haag.

De VA heeft zich vorig jaar aangesloten bij de Global Recycling Foundation (GRF), een organisatie die zich richt zich op het promoten en aanjagen van meer recycling in de wereld. Dit is de tweede keer dat de VA zich inzet op Global Recycling Day om het belang van meer en beter recyclen te onderstrepen.

Meer weten over Vereniging Afvalbedrijven?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website