Categorie: verwerking | Gepubliceerd: 26 februari 2020

Attero: 'Vooral luiers en restafval bij gft'

De gemiddelde vervuiling in het gft bij Attero bedraagt 3,3 procent en is daarmee minder dan het landelijk gemiddelde van 3,9 procent. De meeste vervuiling komt uit de categorie 'overig' en 'gesloten zakken met restafval'.

Dit blijkt uit de sorteeranalyses die het afvalbedrijf gedurende ruim twee jaar heeft uitgevoerd om de kwaliteit van het gft vast te stellen. De belangrijkste vervuiling wordt veroorzaakt door de categorieën ‘overig’, wat volgens Attero vaak luiers zijn, en ‘gesloten zakken gevuld met restafval’.

De belangrijkste stoorstoffen in de compost zijn kunststof en glas. Vooral de hoeveelheid kunststof in het gft is toegenomen ten opzichte van tien jaar geleden: van 0,39 procent naar 0,52 procent.

Attero laat weten dat 20 procent van de sorteeranalyses niet aan de contractnormen voldeed. Landelijk ligt dit percentage volgens het afvalbedrijf op 32 procent. Eerder pleitte Attero al voor een stapje extra van consumenten en gemeenten om weer op het kwaliteitsniveau van gft van het jaar 2000 te komen.

Meer weten over Attero BV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website