Categorie: communicatie | Gepubliceerd: 19 maart 2020

Zwerfafvalpakker is Recycling Hero 2020

Zwerfafvalpakker Rien Voets uit Berlicum is uitgeroepen tot Recycling Hero 2020.

Zwerfafvalpakker Rien Voets is Recycling Hero 2020.

De Vereniging Afvalbedrijven maakte de winnaar gisteren, op Global Recycling Day, bekend. Vanwege het coronavirus kon de geplande uitreiking door minister Stientje van Veldhoven helaas niet doorgaan. Dit zal in het najaar alsnog plaats vinden.

Het Nederlandse publiek kon de afgelopen weken stemmen op de vijf genomineerden. Rien Voets wist dus de meeste stemmen in de wacht te slepen. Hij was genomineerd door afvalverwerkingsbedrijf Attero, omdat hij symbool staat voor heel veel mensen die iedere dag vrijwillig bijdragen aan een schone leefomgeving. Voets is sinds zijn pensioen elke dag op pad om zwerfvuil op te ruimen. Als zwerfafvalpakker rijdt hij met zijn fiets met aanhanger dagelijks door zijn dorp.

Genomineerden

Naast Voets waren de genomineerden Nikkie Elfers, vrijwillige afvalcoach in Haarlemmermeer, Elif Algu, initiatiefnemer van Recycle Sint in Amsterdam, Bas Timmer, initiatiefnemer van stichting Sheltersuit in Enschede en Ekko Vermeulen, initiatiefnemer van stichting Zaanse Pakhuizen in Koog aan de Zaan.