Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 14 april 2020

Attero klimaatneutraal over 2019

Door de eigen uitstoot te compenseren met vermeden emissies opereerde Attero in 2019 klimaatneutraal.

Dat meldt het bedrijf op haar website. De emissies uit de afvalenergiecentrales en stortplaatsen werden meer dan 100 procent gecompenseerd door vermeden CO2-emissies uit plasticrecycling en de productie van hernieuwbare energie.

De afgelopen jaren heeft Attero meer dan 200 miljoen euro geïnvesteerd in nieuwe innovatieprojecten, waarmee het bedrijf onder andere meer energie produceert, meer groen gas afzet en meer plastic recyclet. Hiermee vermijdt Attero de ontginning van fossiele alternatieven en daarmee CO2-emissies. In 2019 werd 11 procent meer vermeden CO2-uitstoot gerealiseerd dan het jaar ervoor. Naar eigen zeggen is het bedrijf daarmee over 2019 klimaatneutraal.

CO2-heffing

Attero pleit ervoor de omstreden importheffing te vervangen door een CO2-heffing. Deze CO2-heffing zou volgens het bedrijf zo moeten worden vormgegeven dat er een stimulerende werking vanuit gaat om te investeren in het reduceren van de eigen CO2-emissies, als ook in het vergroten van de vermeden CO2-emissies door meer recycling en meer hernieuwbare energie productie. Volgens woordvoerder Robert Corijn lopen hierover constructieve gesprekken met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Vorige week publiceerde het bedrijf nog studies die toonden dat de importheffing op mondiaal niveau leidt tot meer CO2-uitstoot.

Meer weten over Attero BV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website