Categorie: bedrijfsnieuws | Gepubliceerd: 28 mei 2020

Hester Klein Lankhorst naar Afvalfonds Verpakkingen

Het Afvalfonds Verpakkingen versterkt haar directieteam met Hester Klein Lankhorst. Per 1 augustus aanstaande bestaat de directie hiermee uit Cees de Mol van Otterloo, Hester Klein Lankhorst en Jeroen Kluiters.

Hester Klein Lankhorst.
Foto: Guus Schoonewille

Hester Klein Lankhorst maakte twee jaar geleden de overstap van het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) naar Rebel. Daar zette zij Rebel Next Economy (RNE) op, gericht op duurzame businesscases voor de circulaire economie. Klein Lankhorst: “Ik heb samen met mijn team met veel plezier en energie gewerkt aan het adviseren en ondersteunen van bedrijven en ketens bij verduurzaming en duurzame businesscases. Vanuit Rebel helpen we grote en middelgrote bedrijven om daadwerkelijk stappen te zetten om slimmer om te gaan met grondstoffen.”

Producentenverantwoordelijkheid

Inmiddels kunnen ze Klein Lankhorst echter goed gebruiken in de directie van het Afvalfonds Verpakkingen. Directeur Cees de Mol van Otterloo: “Met haar kennis en ervaring op het gebied van circulaire economie en duurzaam verpakken is Hester Klein Lankhorst een mooie aanvulling van onze directie. Wij denken met haar expertise goed voorbereid te zijn op de verwachte uitbreidingen van producentenverantwoordelijkheid door nieuwe Europese en Nederlandse wetgeving. Bijvoorbeeld de nieuwe recyclingdoelstelling en de verschuiving van het meetpunt voor recycling.”

Klein Lankhorst: “Met deze ontwikkelingen komt er veel werk af op de producenten en importeurs die het Afvalfonds Verpakkingen vertegenwoordigt. Daarbij is het verpakkingendossier een speelveld met een grote dynamiek, waar ik door mijn werk uit de afgelopen jaren goed in thuis ben en me graag in beweeg. Ik vind het een mooie kans om mijn kennis en ervaring uit de afgelopen jaren hiervoor in te gaan zetten.”

Opvolger

Rebel laat weten het jammer te vinden dat Klein Lankhorst het bedrijf verlaat, maar wenst haar veel succes toe in haar nieuwe functie. Lenny van Klink neemt voorlopig haar taken over. Rebel gaat de komende weken op zoek naar een geschikte vervanger.

Meer weten over Stichting Afvalfonds Verpakkingen?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website