Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 02 juni 2020

Twee nieuwe commissarissen voor HVC

De Raad van Commissarissen (RvC) van HVC heeft twee nieuwe leden gekregen: Jantine Kriens en Ruud Bos.

De twee zijn benoemd in de algemene vergadering van aandeelhouders op donderdag 28 mei. HVC spreekt van "twee ervaren en competente toezichthouders die passen bij het profiel van het bedrijf".

Jantine Kriens was onder meer wethouder en loco-burgemeester van Rotterdam en algemeen directeur van de VNG. Daarmee heeft ze ruime ervaring met het functioneren binnen het openbaar bestuur van gemeenten. "Na 43 jaar werken voor de publieke zaak heb ik veel geleerd, zowel in ambtelijke als in politiek bestuurlijke rollen en functies. In de nu voorliggende ‘derde levensfase’ wil ik die kennis en ervaring inzetten voor interessante en maatschappelijk relevante onderwerpen. Daarom past mij deze rol bij HVC zo goed. Ik kijk er naar uit om te starten", aldus Kriens.

Ruud Bos is benoemd vanwege zijn technische kennis op het gebied van productie-installaties en de energiesector. Hij zat in de directies van onder meer Eneco, Electrabel en Engie. Momenteel is hij CEO bij het Warmtebedrijf Rotterdam. Bos is aanbevolen door de Ondernemingsraad van HVC. Bos: "HVC geeft echt invulling aan de energietransitie en doet dit samen met haar aandeelhouders, haar werknemers en haar klanten. Het is indrukwekkend om te zien hoe zij dit over de volle breedte doen, van afvalverwerking en recycling tot aan het investeren in duurzame energie. Vanuit mijn ervaring en expertise draag ik graag bij aan het realiseren van haar missie op dit gebied."

Kriens en Bos volgen Hans Oosters en Martien den Blanken op. Deze commissarissen treden beiden af vanwege het einde van hun benoemingstermijn en zijn niet herbenoembaar.

Meer weten over HVC?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website