Categorie: inzameling | Gepubliceerd: 11 juni 2020

Stibat lanceert gratis inzameling batterijen bedrijfsleven

Batterijen uit het bedrijfsleven belanden nog te vaak in het restafval. Stibat wil met de Batterij Bewaarbox Zakelijk hier verandering in brengen.

Met de Batterij Bewaarbox Zakelijk wil Stibat aandacht vragen voor de inzameling van batterijen en accu’s in het bedrijfsleven. De bewaarbox is het zakelijke equivalent van de verschillende inlevertonnen, -meubels en -dozen voor batterijen en accu's die veel winkels hebben. Deze worden volgens de organisatie goed gevonden door consumenten, maar het bedrijfsleven loopt achter.

"Batterijen liggen overal verspreid op kantoor: in kastjes, laatjes en bakjes en verdwijnen uiteindelijk bij het restafval", zegt Jeanine van Dijk, Manager Marketing & Communicatie van Stibat. "Met de Batterij Bewaarbox Zakelijk kunnen batterijen in het bedrijfsleven op een laagdrempelige manier worden ingezameld. Bedrijven kunnen de Bewaarbox op onze website bestellen en de batterijen en accu’s kosteloos laten ophalen door Wastenet inzameling."

Gratis inzameling

Bedrijven die hun batterijen nu al apart inzamelen met de Batterij Bewaarbox Zakelijk, moeten deze zelf wegbrengen naar de milieustraat van de gemeente of naar één van de ruim 25 duizend inleverpunten van Stibat. Om de inzameling en recycling te stimuleren is Stibat een samenwerking aangegaan met afvalinzamelaar Wastenet, die de batterijboxen kosteloos komt legen. Via Wastenet komen de batterijen en accu’s alsnog in het sorteercentrum van Stibat terecht, waarna ze op een veilige en verantwoorde wijze worden gerecycled.

Brandgevaar

Volgens Stibat komt er jaarlijks circa 160 ton aan batterijen uit het bedrijfsleven in het restafval terecht. Dan gaan ze naar de verbrandingsoven en kunnen ze niet meer worden gerecycled. Ook vormen batterijen en accu's in het restafval een brandgevaar. Enquêtes onder afvalbedrijven laten zien dat dit een groeiend probleem is.

Meer weten over Stibat?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website