Categorie: Producten | Gepubliceerd: 21 oktober 2020

Recyclecheck voor verpakkingen van papier en karton

Het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) introduceert een recyclecheck voor papieren en kartonnen verpakkingen. Tegelijkertijd presenteert de papiersector een website over circulair verpakken en de recycling van papier en karton.

De recyclebaarheid van papieren en kartonnen verpakkingen kan verbeteren als de verpakkingen intelligent worden ontworpen.

De recyclecheck van het KIDV is een hulpmiddel bij één van de vele keuzes die verpakkingsontwerpers - maar bijvoorbeeld ook marketeers en inkopers - moeten maken als zij een nieuw product of nieuwe verpakking op de markt brengen. Met de check, die bestaat uit een beslisboom en een lijst met aandachtspunten, kunnen zijn de recyclebaarheid van een verpakking verbeteren.

Eerder ontwikkelde het KIDV al recyclechecks voor vormvaste kunststof verpakkingen en flexibele kunststof verpakkingen. Momenteel wordt er nog gewerkt aan checks voor glas en metaal. De check voor papieren en kartonnen verpakkingen is sinds gisteren te raadplegen via de website van het kennisinstituut.

PapierCirculair

Bedrijven die met vragen zitten over de duurzame inzet van papieren en kartonnen verpakkingen kunnen sinds vandaag ook terecht op de website PapierCirculair.nl. De Koninklijke Vereniging van Nederlandse Papier- en kartonfabrieken (VNP) en Stichting Papier Recycling Nederland (PRN) geven het bedrijfsleven hier handvatten voor de verdere verduurzaming van verpakkingen.

PapierCirculair sluit aan op de Scheidingswijzer van PRN, maar ook op de recyclecheck van het KIDV. Die check kwam dan ook tot stand in samenwerking met VNP en PRN.

Meer weten over Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV)?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website