Categorie: bedrijfsnieuws | Gepubliceerd: 23 februari 2021

GP Groot gaat voor 100 procent circulair kunststof kozijnen

GP Groot, Schipper Kozijnen en Profine Nederland hebben hun krachten gebundeld rond de realisatie van 100 procent circulaire kunststof kozijnen.

GP Groot zamelt oude, niet meer te hergebruiken kunststof kozijnen in zodat deze verwerkt kunnen worden tot granulaat. Schipper en Profine Nederland gebruiken dit granulaat vervolgens voor de productie van nieuwe kozijnprofielen. Deze werkwijze wordt al in de praktijk gebracht in Amsterdam. GP Groot zamelt daar nu kunststof kozijnen in uit circulaire sloopprojecten van corporatie Eigen Haard. Profine en Schipper produceren uit het granulaat van deze kozijnen nieuwe kozijnen die weer terug kunnen komen in een nieuwbouwproject van Eigen Haard.

Afgelopen zomer sloegen GP Groot en Schipper Kozijnen de handen al ineen: ze ontwikkelden circulaire ketens voor uit renovatie en sloop verkregen materialen als hout en kunststof. Via Schipper Kozijnen is Profine, het bedrijf achter het merk K-Vision, en al jaren de profielleverancier van Schipper, onlangs aangehaakt om de ambitie van beide partijen te delen.

Een kunststof kozijn heeft volgens GP Groot een levensduur van meer dan 50 jaar en kan minstens tien keer worden gerecycled. De levenscyclus kan dus oplopen tot wel 500 jaar.

Gerelateerde artikelen