Categorie: verpakkingen & zwerfafval | Gepubliceerd: 23 februari 2021

KIDV nodigt studenten uit: Wie Supt er mee?

Het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) nodigt studenten uit mee te doen aan de Packathon 2021 - een tweedaagse ontwerpwedstrijd op het gebied van duurzaam verpakken.

Veel bedrijven zijn op dit moment hard bezig om hun verpakkingen aan te passen aan de nieuwe Europese richtlijn voor Single Use Plastics (Sup). Deze richtlijn is door de EU in het leven geroepen om het aandeel wegwerpplastics in het zwerfafval en zee te verminderen.

Het KIDV heeft besloten deze richtlijn tot thema voor de Packathon 2021 te benoemen. Studenten worden uitgedaagd om met innovatieve en circulaire verpakkingsconcepten en oplossingen te komen. De deelnemers worden ingedeeld in multidisciplinaire teams, die in een digitale omgeving aan de slag gaan met de Sup-uitdaging.

De opdracht is mede vormgegeven door Bunzl Foodservice en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW). Deelname staat open voor alle onderwijsinstellingen en studenten. Er kunnen honderd studenten meedoen. Inschrijven kan tot 22 maart via de website van het KIDV.