Categorie: verpakkingen & zwerfafval | Gepubliceerd: 24 maart 2021

Nederlandse Rien Voets internationale Recyclingheld

De Global Recycling Foundation heeft de Recycling Heroes 2021 benoemd. De Vereniging Afvalbedrijven nomineerde de Nederlandse Rien Voets, waarna hij is verkozen tot een van de tien wereldwijde recyclinghelden.

Recyclingheld Rien Voets.
Foto: VA

Vanuit meerdere landen uit de hele wereld ontving de organisatie vele nominaties. Het ging om organisaties en personen die zich inzetten voor meer recycling. De Vereniging Afvalbedrijven nomineerde Rien Voets. De gepassioneerde Brabander gaat sinds zijn pensioen elke dag op zijn fiets met aanhanger op pad gaat om zwerfvuil op te ruimen. De Global Recycling Foundation is onder de indruk van zijn inzet en bijdrage aan een schone, duurzame wereld. Rien staat symbool voor veel mensen wereldwijd die iedere dag vrijwillig bijdragen aan een schone leefomgeving. Vorig jaar werd hij in Nederland verkozen tot nationale Recycling Hero 2020.

De Global Recycling Foundation richt zich op het promoten en aanjagen van meer recycling in de wereld. De Vereniging Afvalbedrijven heeft zich in 2019 aangesloten bij deze organisatie omdat zij zich goed kan vinden in deze doelen. Ze wil bijdragen aan de wereldwijde omslag van storten  naar het recyclen van afvalstoffen. Recycling is van groot belang voor de transitie naar de circulaire economie en de strijd tegen de klimaatverandering