Categorie: duurzaam | Gepubliceerd: 26 maart 2021

Coldplay adopteert afvangsysteem van The Ocean Cleanup

De Britse band Coldplay investeert enkele tonnen in een zogenoemde Interceptor van The Ocean Cleanup. De NGO van de Nederlandse Boyan Slat gebruikt deze installatie om plastic uit rivieren te halen voor het de zee bereikt.

Een Interceptor van The Ocean Cleanup.
Foto: The Ocean Cleanup

The Ocean Cleanup maakte gisteren bekend dat Coldplay de Interceptor 005 financiert, die op dit moment wordt gebouwd in Maleisische fabriek van de Finse kranenproducent Konecranes. Later dit voorjaar moet deze installatie ingezet worden om plastic uit Maleisische rivieren te filteren.

"Als we geen actie ondernemen zit er tegen 2050 meer plastic dan vis in de zee", laat Coldplay weten. "Daarom is het werk van The Ocean Cleanup zo belangrijk. We zijn trots dat we de Interceptor 005 kunnen sponsoren, zodat voorkomen wordt dat er duizenden tonnen plastic in onze oceanen verdwijnen.”

The Ocean Cleanup heeft de ambitie om uiteindelijk wereldwijd 1.000 rivieren op te schonen. Op dit moment werkt het al aan oplossingen voor rivieren in de VS, Jamaica, de Dominicaanse Republiek, Thailand, Vietnam, Indonesië en dus Maleisië.

Coldplay staat al langer bekend als een bijzonder geëngageerde band, die veel op heeft met het milieu. In 2019 kondigde de band nog aan voorlopig niet te gaan touren vanwege de impact ervan op het milieu.