Categorie: bedrijfsnieuws | Gepubliceerd: 25 november 2021

Gebroeders Van der Putten ontvangt predicaat 'Hofleverancier'

Het Noordwijkse afvalbedrijf Gebroeders Van der Putten heeft het predicaat 'Hofleverancier' ontvangen van Commissaris van de Koning Jaap Smit.

Burgemeester Wendy Verkleij en Commissaris van de Koning Jaap Smit onthullen het wapenschild, onder toeziend oog van de gebroeders Van der Putten.
Foto: Willem Krol

Gebroeders Van der Putten ontving het predicaat gisteren (24 november) tijdens een bijeenkomst ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van het bedrijf. De Noordwijkse burgemeester Wendy Verkleij en commissaris Jaap Smit onthulden bovendien een wapenschild. Met het predicaat ‘Hofleverancier’ heeft het bedrijf voortaan het recht om het Koninklijk wapen te voeren met de toevoeging ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’.

Tijdens de bijeenkomst roemde burgemeester Verkeij in haar speech onder andere het belangrijke werk dat het bedrijf verricht op het stand van Noordwijk. In opdracht van de gemeente onderhoudt het sinds 1975 het strand. Dankzij dit goede werk werd het Noordwijkse strand in 2017 nog uitgeroepen tot ‘Schoonste drukke strand van Nederland’. Tijdens de Schoonste Strand-verkiezing in 2020 en 2021 ontving de gemeente het maximum aantal van vier sterren: een kwalificatie die staat voor zeer schoon strand.

Het bedrijf van Gebroeders Van der Putten is een begrip in de Duin- en Bollenstreek. Het bedrijf houdt zich behalve met het onderhoud van het strand van Noordwijk ook bezig met de verhuur van afvalcontainers, grond- en sloopwerken, afvalverwerking, handel in grond- en zandsoorten en granulaat, recycling en compostering.