Categorie: bedrijfsnieuws | Gepubliceerd: 06 januari 2022

Remondis neemt Adrichem Transport over

Remondis breidt de activiteiten in Noord-Holland uit en neemt alle aandelen over van Adrichem Transport B.V. te Beverwijk.

John Adrichem, eigenaar Adrichem Transport (links) en Edgar Methorst, regiodirecteur Noord-Holland Remondis.

Familiebedrijf Adrichem Transport is actief in nationaal en internationaal transport en inzameling van afval, zoals bouw- en sloopafval, puin, restafval, oud papier en karton en klein gevaarlijk afval. Daarvoor verhuurt het bedrijf ook eigen containers en is het leverancier van ondergrondse containers van het merk Molok. Volgens Dr. Andreas Krawczik, managing director van Remondis Nederland, is de overname een logische stap voor Remondis. Het bedrijf kan hiermee de dienstverlening in Noord-Holland verder uitbreiden. 

Adrichem begon ruim 55 jaar geleden als vervoerder van melk van boeren naar de fabriek. In 1968 is Adrichem Transport begonnen met het ophalen en inzamelen van afval. Inmiddels wordt het bedrijf geleid door John Adrichem. Hij is blij met deze overname omdat voorzien wordt in de opvolging en Remondis eveneens een familiebedrijf is. "De overeenkomsten in cultuur en bedrijfsvoering zorgen voor de juiste match", zegt Adrichem. "Ik blijf als voormalig eigenaar en derde generatie van het familiebedrijf betrokken bij de voortzetting en het management in de regio om zo samen met Remondis de locatie de komende jaren verder te kunnen ontwikkelen en de dienstverlening uit te breiden."