Categorie: communicatie | Gepubliceerd: 12 januari 2022

Ambtenaren aangespoord verschil te maken voor CE

Circularities is samen met de koepelorganisaties voor gemeenten, provincies en waterschappen een campagne gestart om ambtenaren te stimuleren het verschil te maken voor de circulaire economie.

Oprichter van Circularities Klaske Kruk is eerder beloond voor haar goed werk met een Circular Hero Award.
Foto: Kick Smeets

Ambtenaren werkzaam bij decentrale overheden kunnen de komende tijd inspiratie opdoen in een 6-delige podcastreeks waarin de circulaire toekomst van Nederland wordt geschetst op het gebied van bouw, landbouw, infrastructuur, bedrijven, consumenten en afval. Daarnaast speurden Circularities, de VNG, het IPO en de UvW voor hun campagne samen naar ambtenaren die nu al een verschil hebben gemaakt in Nederland. Zoals een ambtenaar bij een provincie die ervoor zorgde dat bij supermarktketen Plus alleen nog maar biologische melk wordt aangeboden. Het magazine 'de Verschilmakers' brengt ambtenaren persoonlijk in beeld en laat precies zien hoe zij te werk zijn gegaan. Het idee is dat iedereen die het leest, morgen ook aan de slag kan met het teweeg brengen van verandering ten behoeve van een meer circulaire economie.

Gemiste kans

Volgens de initiators van de campagne de Verschilmakers beseffen ambtenaren bij decentrale overheden vaak onvoldoende dat juist zij een krachtige rol kunnen spelen in de transitie naar een lokale circulaire economie. Veelal wordt er gekeken naar wat de Rijksoverheid besluit, of wordt de transitie overgelaten aan de markt. Een gemiste kans. Ambtenaren kunnen zich op www.deverschilmakers.nl laten inspireren door de podcasts en het genoemd magazine. Daar worden overigens ook de meeste baanbrekende professionals binnen het bedrijfsleven geportretteerd. Met hun tips en handelingsperspectieven kunnen ook ondernemers direct aan de slag.

Circularities

Circularities helpt overheden en bedrijven om circulaire economie door te vertalen naar de dagelijkse praktijk waarbij de mens centraal staat. Oprichter Klaske Kruk kreeg vorig jaar tijdens de Nationale Conferentie Circulaire Economie nog een Circular Hero Award voor dit initiatief.