Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 20 januari 2006

Prijzen voor beste kerstboominzamelaars

Op woensdag 18 januari 2006 om 15.30 uur in het Milieu Educatief Centrum “Watermolenbeek” heeft Wethouder P.J.H. Buijs samen met dhr. W. Leijsen, directeur Saver NV, MP3-spelers en bioscoopbonnen uitgereikt aan de 28 prijswinnaars van de 14 verschillende inzamellocaties.

De hoofdprijswinnaar Stephan Hoendenvangers kreeg een waardebon voor een nieuwe fiets ter waarde van 500 euro. De gemeente Roosendaal heeft in samenwerking met Saver NV ook dit jaar gekozen voor de inzamelmethode waarbij iedereen zelf zijn kerstboom moest inleveren. Daarmee maakte men kans op twee leuke prijzen per locatie en de algemene hoofdprijs.
Deze actie vindt voor de derde keer plaats. In het verleden gebeurde het regelmatig dat kerstbomen na de feestdagen, als zwerfvuil op straat of in plantsoenen eindigden. Bij de gemeente en Saver zijn op dit moment nog geen meldingen of klachten ontvangen van rondslingerende kerstbomen. Hieruit blijkt dat samen goed gewerkt is aan een schone leefomgeving.
In totaal is op de actiedag 21.000 kilo kerstboomafval ingezameld via de veertien verschillende inzamellocaties. Alle ingeleverde kerstbomen worden versnipperd en verwerkt tot compost. Deze compost zorgt voor voedingstoffen in de grond, verbetert de structuur van de bodem en houdt het bodemleven gezond.

Meer weten over Saver NV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website