Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 02 augustus 2006

Oat in Arnhem in gebruik

Twee kantoortorens bij Arnhem Centraal zijn de eerste in het Arnhemse stationsgebied die het Ondergronds Afvalstransportsysteem (OAT) in gebruik gaan nemen.

CentralNed, een deelneming van bouwconcern Dura Vermeer, zal medio augustus de eerste fase van het (OAT) opleveren aan de gemeente.

Daarmee is Arnhem de tweede stad in Nederland, na Almere, die gebruik gaat maken van het OAT systeem. De eerste fase van het door CentralNed aangelegde OAT bevindt zich in de Parktoren en de Rijntoren, twee nieuw gebouwde kantoorgebouwen, nabij het station van Arnhem. Via een ondergronds buizenstelsel wordt het afval van deze kantoortorens getransporteerd naar een terminal, alwaar het met containerwagens wordt afgevoerd naar de afvalverwerking.
De aanleg van het OAT is onderdeel van het masterplan van het plangebied Arnhem Centraal. Zowel uit hygiënisch als esthetisch oogpunt heeft de gemeente gekozen voor ondergrondse afvalinzameling en -transport, passend bij de hoogwaardige uitstraling van het te realiseren nieuwe stationsgebied. Nagenoeg elke (nieuwe) kantoor- en woontoren in het stationsgebied zal op termijn worden aangesloten op het OAT van CentralNed. De bouw van Arnhem Centraal duurt tot 2013 en opeenvolgend worden de opgeleverde gebouwen aangesloten op de terminal.
De officiële ingebruikname van het OAT zal in november van dit jaar feestelijk worden gevierd met een symposium dat het thema 'Stedelijke ontwikkeling op de m2' heeft.

Meer weten over Gemeente Arnhem?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website

Meer weten over CentralNed BV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website