Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 01 november 2006

Ondergronds afvaltransportsysteem in Arnhem

Wethouders Sander van Bodegraven en Cees Jansen verrichten donderdag 2 november de feestelijke opening van het ondergrondse afvaltransportsysteem (OAT) in Arnhem.

Arnhem is de tweede stad in Nederland, na Almere, die gebruik maakt van het OAT-systeem. Het OAT is gemaakt door afvalspecialist CentralNed en is in nauwe samenwerking met de gemeente Arnhem tot stand gekomen. Via een ondergronds buizenstelsel wordt het afval getransporteerd naar een terminal, alwaar het met containerwagens wordt afgevoerd naar de afvalverwerking.
Het startsein in het Arnhemse stationsgebied voor de officiële ingebruikname vindt plaats in de Parktoren. Dit kantoorgebouw wordt samen met de Rijntoren als eerste aangesloten op het OAT. Het is de bedoeling dat in de toekomst alle gebouwen in het stationsgebied van Arnhem aangesloten worden op het afvaltransportsysteem.
De officiële ingebruikname van het OAT zal feestelijk worden omlijst met een symposium met als thema ‘Stedelijke ontwikkeling op de vierkante meter’.

Meer weten over CentralNed BV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website