Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 02 oktober 2007

Kroontje voor Koninklijke NVRD

De vereniging voor afval- en reinigingsmanagement NVRD heeft bij Koninklijke Beschikking het predikaat Koninklijk verkregen.

Op 25 september heeft de burgemeester van Amsterdam, de heer J. Cohen, officieel bekend gemaakt dat bij Koninklijke Besluit het predikaat Koninklijk is verleend aan de NVRD; Nederlandse vereniging voor afval- en reinigingsmanagement. De overhandiging van de oorkonde vond plaats tijdens het Jubileumfeest van de NVRD in de Beurs van Berlage te Amsterdam. Het predikaat is mede ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van de NVRD uitgereikt. Er is ook een nieuw logo ontworpen, met een kroontje op de ‘R' van ‘reiniging'. De NVRD zal de komende maanden dit logo op alle uitingen gaan toepassen.
De NVRD is op 4 september 1907 in het Zuid Hollandsch Koffiehuis in Den Haag opgericht door ‘heeren van de reiniging' uit diverse streken van het land. Anno 2007 is de NVRD de oudste branchevereniging en een kenniscentrum voor gemeenten, bedrijven en organisaties, die zich bezighouden met afvalinzameling en verwerking, reiniging van de openbare ruimte, gladheidbestrijding, ongediertebestrijding en rioolbeheer. De leden van de NVRD bieden directe werkgelegenheid aan ruim 25.000 mensen en indirect aan een veelvoud daarvan.
De honderdjarige geschiedenis van de NVRD loopt van de tijd dat afval nog werd ingezameld met paard en wagen om simpelweg te worden gestort tot de hightech inzameling, verwerking, hergebruik van afval en duurzaam beheer van de openbare ruimte vandaag de dag. Over honderd jaar NVRD wordt een boek geschreven, dat onder de naam ‘Honderd jaar Heren van de reiniging' in november uitkomt.
Het zal niemand ontgaan zijn dat het eeuwfeest is gevierd met tal van evenementen. Zo werd van 24 tot en met 27 september in Amsterdam het internationale ISWA/NVRD World Congress 2007 gehouden. Eveneens in het kader van dit jubileumjaar waren er optochten van historisch reinigingsmaterieel in Zwolle, Nijmegen, Dordrecht, Den Bosch en Amsterdam. Daarnaast is er een zogenaamde "week van de vuilnisman" georganiseerd die op 22 september is afgesloten met een Nationale Afval- en Recyclingdag.

Meer weten over NVRD, Nederlandse Vereniging voor afval- en reinigingsmanagement?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website