Categorie: Ketens en markten | Gepubliceerd: 02 november 2007

Saver kiest voor Euro 5 van Scania

Inzamelbedrijf Saver heeft drie nieuwe Scania's besteld die voldoen aan de Euro 5 norm, maar zonder toevoeging van AdBlue.

Het gaat om bakwagens met een E.E.V./Euro 5 motor. Scania presenteerde op de Bedrijfsauto-RAI twee motoren met de negen liter vijf cilinderversies in 230 en 280 pk uitvoering, die voldoen aan de nog strengere E.E.V. norm die door sommige lokale overheden als eis wordt gesteld. Saver heeft gekozen voor een P230 E.E.V. die voorzien wordt van een huisvuilnis opbouw. De nieuwe voertuigen zullen voornamelijk worden ingezet in de stedelijke gebieden in en rond Roosendaal en Bergen op Zoom. Saver heeft zo'n tachtig voertuigen, waarvan de helft van Scania.
Bij het plaatsen van de order lichtte algemeen directeur Wil van Leijsen toe dat Saver maximaal wil investeren in milieu en veiligheid en als een voorbeeld in de regio wil fungeren. Alle voertuigen worden door Scania Roosendaal onderhouden en zitten in een reparatie- en onderhoudscontract.
De geleverde trucks zijn allemaal voorzien van de laag gemonteerde CP16 cabine. Er is met name voor deze cabine gekozen omdat deze 28 cm extra ruimte biedt. Er is dan ook in een derde zitplaats voorzien. Verder bieden beide cabines veel ergonomie en een comfortabele lage instap. Alle trucks hebben bovendien airconditioning en achter- en zijzichtcamera om de chauffeurs een zo comfortabel en veilig mogelijke werkomgeving te kunnen bieden. De voertuigen zijn verder uitgerust met een Allison volautomaat.

Meer weten over Saver NV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website