Categorie: Duurzaamheid | Gepubliceerd: 07 maart 2008

AVR-Van Gansewinkel verbindt zich aan Cradle to Cradle

AVR-Van Gansewinkel heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met het Duitse EPEA van Michael Braungart, medeauteur van het boek “Afval is voedsel”.

Het doel van de overeenkomst is het Cradle to Cradle-principe in de Benelux verder uit te dragen, gebruik te maken van elkaars specifieke kennis en deze te delen met derden. AVR–Van Gansewinkel beschikt binnen haar organisatie met name over veel logistieke kennis, heeft uitgebreide ervaring met recycling en bezit kennis van zeer uiteenlopende materiaalsoorten.

Samenwerking
Bestuursvoorzitter Ruud Sondag: “Door de samenwerking zullen we in staat zijn om onze klanten te adviseren over de samenstelling van hun producten met als uitgangspunt hoe deze als voedingstof voor andere producten kunnen dienen in een later stadium. In plaats van recycling en vaak downcycling, zullen afvalproducten steeds vaker tot grondstof voor weer nieuwe producten worden.” EPEA-directeur Michael Braungart vult aan: “AVR–Van Gansewinkel kan een belangrijke rol spelen in de logistieke- en recyclingprocessen, die ook bij de toepassing van het C2C-principe van belang zijn. Hun netwerk en aanwezigheid in de hele Benelux is daarbij een groot voordeel.”

EPEA
De Environmental Protection and Encouragement Agency (EPEA), opgericht door Professor Dr. Michael Braungart in 1987, werkt wereldwijd met klanten om de Cradle to Cradle-methodologie toe te passen op het ontwerp van nieuwe processen, producten en diensten.

 

Meer weten over Renewi Nederland BV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website