Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 14 april 2008

Eerste steenlegging bouwproject in Delfzijl

E.ON Energy from Waste Delfzijl heeft afgelopen vrijdag de eerste steen voor de bouw van haar afvalverbrandingsinstallatie in het industriegebied Oosterhorn in de Groningse stad gelegd.

De eerste steenlegging werd uitgevoerd door de Commissaris van de Koningin Max van den Berg en de directeur van E.ON Energy from Waste, Harm-Peter Büchner.
De nieuwe installatie van het bedrijf is eind 2009 gereed en wordt na een opstartfase van meerdere maanden definitief in bedrijf genomen. De installatie kan door de verbranding van 275.000 ton afval tot 105.000 MWh stroom en 700.000 ton processtoom per jaar produceren. Deze stroom en processtoom voorzien straks voornamelijk de omliggende industrie van energie. In de toekomstige installatie in Delfzijl wordt bij de afvalverbranding ongeveer 70.000 ton CO2 gespaard. Door de bouw van de installatie ontstaan vijftig nieuwe arbeidsplaatsen in de afvalverbranding en daarnaast vijftig arbeidsplaatsen in de service. De kosten van het bouwproject bedragen ongeveer 160 miljoen euro.

E.ON Concern
E.ON Energy from Waste Aktiengesellschaft (EEW) is een onderneming van het E.ON Concern, dat gespecialiseerd is in de thermische behandeling van afval. In het marktsegment afvalverbranding is de E.ON-dochter in Duitsland marktleider. In de EEW-installaties wordt zowel huishoudelijk als bedrijfsafval ingezet, en ook uitgesorteerde hoogcalorische restfracties en secundaire brandstoffen, voor de productie van stroom, warmte en processtoom. EEW heeft 970 medewerkers.

Meer weten over EEW Energy from Waste Delfzijl?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website