Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 14 mei 2008

Nieuwe milieustraat voor Roosendaal en Halderberge

De nieuwe milieustraat in Oud Gastel vervangt twee oude en is door Saver gerealiseerd.

De gemeente Roosendaal sluit donderdag 29 mei de poorten van de milieustraat aan de Belder. Op vrijdag 30 mei om 11.00 uur wordt de nieuwe milieustraat Borchwerf in Oud Gastel voor de gemeenten Roosendaal en Halderberge geopend.
Roosendaal en Halderberge hebben besloten om een gezamenlijke milieustraat te realiseren om de huidige milieustraten in beide gemeenten te vervangen. De aanleiding hiervoor is dat de huidige milieustraat aan de Standdaarbuitensedijk in Oud Gastel (gemeente Halderberge) de status heeft van een tijdelijke milieustraat en niet voldoet aan de gestelde eisen. De milieustraat in Roosendaal biedt onvoldoende capaciteit om het aanbod adequaat te verwerken. Na onderzoek van diverse alternatieven zijn de beide gemeenten overeengekomen een gezamenlijke milieustraat te realiseren voor de huishoudens in de gemeenten Roosendaal en Halderberge. De realisatie is in handen van Saver NV.
Deze nieuwe milieustraat is drie maal zo groot als de oude milieustraat op de Belder te Roosendaal en biedt voldoende capaciteit om het aanbod goed te verwerken. Dit betekent kortere wachttijden om op de milieustraat te komen. Daarnaast krijgt men de mogelijkheid om bepaalde afvalstoffen gratis apart aan te leveren.

Meer weten over Saver NV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website