Categorie: Producten | Gepubliceerd: 22 mei 2008

Ook Nijmegen verlengt kunststof inzamelproef

Eind vorig jaar is Nijmegen gestart met het inzamelen van plastic verpakkingsafval in de stadsdelen Dukenburg, Lindenholt en Nijmegen-Noord. De proef van de gemeente Nijmegen, de Dar en Nedvang is verlengd tot 1 september 2008.

Na 1 september wordt besloten of en hoe de inzameling van plastic verpakkingsafval verder vorm krijgt. Ook in andere gemeenten is de proef verlengd tot 1 september. De verlenging van de proefperiode biedt de mogelijkheid de verschillende ervaringen met en methoden om plastic verpakkingsafval in te zamelen goed te evalueren en onderling met elkaar te vergelijken. Onderzocht wordt onder meer welke inzamelmethode de beste inzamelresultaten oplevert en wat de kosten per inzamelmethode zijn.
Op basis van de huidige resultaten in het Nijmeegse proefgebied zou er ongeveer elf kilo plastic verpakkingsafval per huishouden per jaar worden ingezameld. De kwaliteit van het aangeboden plastic is goed. Er komt echter nog regelmatig afval in de bakken terecht dat er niet in hoort. Het gaat dan bijvoorbeeld om kunststof dat geen verpakkingsafval is en om drankkartons. Ook kan de gemeente Nijmegen door de verlenging van de proefperiode onderzoeken of een andere manier van inzameling mogelijk minder negatieve effecten heeft in de openbare ruimte. Het aantal inzamelbollen op sommige locaties is namelijk aanzienlijk door het hoge aanbod van plastic verpakkingsafval.

Meer weten over Dar NV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website

Meer weten over Nedvang?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website

Meer weten over Gemeente Nijmegen?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website