Archief van artikelen en berichten


Zoek in

Er zijn 118 items gevonden.

Sorteren op  

Samsom schudt Afvalconferentie op

Diederik Samsom.jpg

De NVRD en de Vereniging Afvalbedrijven kwamen op de jaarlijkse Afvalconferentie voor het eerste met een gezamenlijke statement richting de overheid. Diederik Samsom stal er echter de show.

Recyclingsymposium 2018: de toekomst is circulair

26-10-2016-041 .JPG

Onder het thema: 'De toekomst is circulair' willen de organisatoren van het Recyclingsymposium dit jaar verrassen met sprekers die vertellen dat er al veel circulariteit wordt gerealiseerd, maar dat de toekomst dat nog veel meer vereist.

'Sluiten plastickringloop vraagt om goede regie'

Stientje Velthoven 2.jpg

Tijdens het NVRD-jaarcongres spoorde staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat Stientje van Veldhoven haar toehoorders de afvalproductie in gemeenten sneller te beperken. Ook ging ze kort in op de regiediscussie in de keten.

NVRD presenteert toekomstscenario's voor afvalbranche

Fotolia_89517748_M_bewerkt.jpg

Om de achterban klaar te stomen voor de toekomst heeft de NVRD samen met De Ruijter Strategie vier toekomstscenario's voor de afvalsector ontwikkelt. Uit de scenario's distilleerde de vereniging tevens een gezamenlijke strategische agenda.

Vang-doelstellingen niet langer heilig

Congres.jpg

100 kilo restafval per inwoner per jaar en 75 procent scheiding van huishoudelijk afval. Deze welbekende Vang-doelstellingen voor 2020 moeten geen doel op zich zijn, vond Monique de Jong van Rova medio maart tijdens het Gemeentelijk Grondstoffencongres in Maarssen.

Ifat maakt internationale ambities waar

Ifat Munchen toekomstplatform.jpg

Het aantal bezoekers naar Ifat is met 4 procent gestegen naar ruim 141.000 bezoekers. Zij kwamen uit meer dan 160 landen.

Jaarcongres ziet verbeterkansen voor inzameling verlichting

Inzameling armaturen.jpg

Hoewel Europese wetgeving inzameldoelstellingen voor afgedankte verlichting oplegt, blijkt er nog steeds rek te zitten in het verbeteren van de inzamelresultaten.

Spelenderwijs strijden tegen zwerfafval

Congres.jpg

“Statiegeld is niet zaligmakend, maar wel een goede oplossing om zwerfafval te reduceren.” Dat vertelde ISVAG-voorzitter Philip Heylen tijdens het Grondstoffencongres in Maarssen. Een spelelement helpt echter ook, merkte hij.

Circular Economy Lab buigt zich over bedrijfsafval

circular economy lab 4 december 2017.jpg

Sorteerresidu, slib, organische natte fractie en A- en B-hout hebben meer potentie dan te eindigen op de stort. Maar circulariteit heeft soms ook nadelige kanten. Niet alles is mogelijk - en je moet misschien ook niet alles willen.

Ontwikkeling in plasticrecycling stemt klanten Attero hoopvol

PP en pet bij Attero foto Gobu.jpg

"Plasticrecycling is niet kosteneffectief", riep hoogleraar Raymond Gradus gisteren tijdens een minisymposium georganiseerd voor klanten Attero. Toch gingen zij naar huis met een positief gevoel over plasticrecycling, zo leek het.

Gaat het Brabant lukken?

North_Brabant-Flag.svg.png

Aanzienlijk minder afval, veel meer service en toch nauwelijks een verhoging van de heffing. In Brabant gaan ze ervoor.

"Mensheid onvoldoende gealarmeerd over klimaatontwrichting"

IMG_1041.jpg

Met voorbeelden van smeltende en afbrekende ijskappen, bosbranden en orkanen, opende klimaatjournaliste Bernice Notenboom het zesde Recyclingsymposium tijdens de Recyclingbeurs 2017 in Gorinchem.

Circulaire Economie, waarom niet?

26-10-2016-041 .JPG

Het aftellen naar de zesde editie van het Recyclingsymposium is begonnen. Centraal staat de vooruitgang die wordt geboekt op het gebied van circulariteit.

Minder zeuren, meer successen vieren op Afvalconferentie

Fotolia_76034485_S.jpg

Op de Afvalconferentie dit jaar eens geen uitgebreid pleidooi richting de overheid die de circulaire economie een slinger moet geven. De hand werd vooral in eigen boezem gestoken én er was nadrukkelijk aandacht voor wat al goed gaat.

Recyclingsymposium 2017: de weg vooruit

26-10-2016-041 .JPG

'Circulaire Economie, waarom niet?' Dat is de titel van het zesde Recyclingsymposium. In een ochtend vullend programma willen de organisatoren het publiek inspireren met uiteenlopende presentaties over de urgentie en voortgang van de circulaire economie. Een voorproefje.

Recyclingsymposium maakt vooruitgang circulariteit zichtbaar

26-10-2016-041 .JPG

Het programma van het zesde Recyclingsymposium is bekend. Centraal staat de vooruitgang die wordt geboekt op het gebied van circulariteit. Ook wordt aandacht besteed aan het sociale aspect.

Afvalconferentie opnieuw in teken van transitie

circulaire economie3.jpg

Op 4 oktober organiseren de NVRD en VA de Afvalconferentie in Fort Voordorp Groenekan bij Utrecht. Het onvermijdelijke thema: de transitie naar de circulaire economie.

De ultieme droom van Olaf Prinsen

Olaf Prinsen 2.jpg

Laat niet-verpakkingen toe in het inzamelsysteem voor kunststof verpakkingen, opperde NVRD-directeur Olaf Prinsen in debat met Cees de Mol van Otterloo. De directeur van het Afvalfonds Verpakkingen vond het prima, maar er voor betalen zal hij niet.

NVRD strikt Mavropoulos voor jaarcongres

storten van afval.jpg

Antonis Mavropoulos, president van de International Solid Waste Association (ISWA), is één van de sprekers op het NVRD jaarcongres op 17 en 18 mei in Maastricht.

Geen Klaver-effect in afvalland?

683px-HanNoten2012.jpg

NVRD-voorzitter Han Noten durfde de voorspelling wel aan tijdens het Gemeentelijk Grondstoffencongres. Het regeerakkoord zal de manier waarop we met afval en grondstoffen omgaan niet drastisch veranderen.