Archief van artikelen en berichten


Zoek in

Er zijn 229 items gevonden.

Sorteren op  

Groen licht voor overname Reym door Remondis

Reym-auto-2019.jpg

Remondis Maintenance & Services mag industrieel reinigingsbedrijf Reym overnemen. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) besloten.

Minder grond gereinigd in 2018

bodemsanering.jpg

In 2018 is ongeveer 2,4 Mton grond gereinigd, een afname in vergelijking met de voorgaande vier jaren. De afname betrof met name thermisch gereinigde grond en biologisch gereinigde grond.

'Van onderhoud AEC uitstellen kan geen sprake zijn'

ARN (Nijmegen AVI) 2.JPG

Komende maand vinden er onderhoudsstops plaats bij twee AEC's. In een tijd van krapte op de verbrandingsmarkt, lijkt die timing niet geweldig. Vraag is of daar veel aan valt te doen. “Onderhoud mag niet afhangen van de capaciteit op een bepaald moment.”

BVOR-leden composteren minder door verontreiniging gft

iStock_000012636642Small.jpg

Nederlandse verwerkers van groenafval produceerden in 2018 iets minder compost dan voorgaande jaren. De BVOR wijdt dit vooral aan toegenomen verontreinigingen in gft, waardoor een grotere hoeveelheid niet composteerbare residuen ontstaat.

'Facturen snel betalen draagt bij aan economische ontwikkeling'

Fotolia_131635832_S.jpg

Nederlandse bedrijven doen er gemiddeld ruim veertig dagen over om te betalen, blijkt uit een Graydon-rapport. Afvalbedrijven behoren zelfs tot de traagste betalers. Het initiatief Betaalme.nu wil dat grote bedrijven facturen aan mkb-leveranciers binnen dertig dagen betalen. “Grote bedrijven verbeteren hun werkkapitaal door facturen laat te betalen.”

Overheidsbedrijf nu grootste partij in inzamelmarkt

Grote verschuivingen hebben zich in de markt voor inzameling van huishoudelijk restafval dit jaar niet voorgedaan. Toch is die markt door de geleidelijke veranderingen van de afgelopen jaren nu structureel veranderd. Voor private partijen krimpt de markt nog steeds en neemt de concurrentie toe. Marktaandeel als bedrijf inleveren betekent echter niet dat je dat ook altijd kwijt bent.

Voorlopige streep door fusie Remondis en DSD

dreamstime_1338045.jpg

Zoals het er nu uitziet, zal de Duitse mededingingsautoriteit de overname van het Duale Systeem DSD door Remondis verbieden. Als de overname door zou gaan, zou dat tot te veel concurrentiebelemmering leiden.

India stelt stop op import afvalplastics definitief uit

globe-1339833_1280.png

Het uitstel van het aangekondigde verbod op de import van afvalplastic is nu ook officieel bevestigd door de Indiase regering.

'Oudpapierbedrijven komen versterkt uit de China-crisis'

IMAG1577.jpg

De Europese OPK-branche zucht onder de invoerbeperkingen van China. Maar over twee jaar is de sector herrezen als nooit tevoren. Speciaal in Duitsland, voorspelt de Duitse brancheorganisatie.

Oenema Groep overgenomen door NNRD

Fotolia_200609719_S.jpg

De Noord Nederlandse Reinigingsdienst (NNRD) neemt per 1 februari het bedrijfsonderdeel Afvalinzameling van Oenema Groep uit Oosterwolde over. Alle medewerkers gaan mee.

Mondiale afvalverbranding richting 400 Mton

muellbrennan5_300.jpg

Volgens een Duits gespecialiseerd onderzoeksbureau neemt de verbrandingsmarkt nog aanzienlijk toe. Ook in Europa.

Bioplasticproductie groeit met 25 procent tot 2023

Global-Prod-Capacity_Total_2018_ende-01.jpg

De wereldwijde productie van bioplastics zal in de komende vijf jaar met een kwart toenemen tot 2,6 Mton in 2023. De productie van de grondstoffen hiervoor zal niet concurreren met voedsel en voer.

Nieuw: beleggen in duurzame water- en afvalbedrijven

Geld.jpg

Het mag dan nu even wat minder gaan op de beurs, een vermogensbeheerder ziet kansen voor beleggingen in afvalbedrijven met een duurzaam karakter.

Azië worstelt met afvalimport

23372917_s.jpg

Na de importstop van China zijn de buurlanden overspoeld met te recyclen afval. Die kijken aan tegen de toegenomen vervuiling, maar zien ook kansen voor werkgelegenheid en economische groei. China zet haar beleid gewoon door.

Metaalrecyclers voorspellen zorgelijk jaar

Fotolia_93376208_S.jpg

Handelsconflicten, toenemende regeldruk en tekort aan personeel: het zijn maar een paar van de vele problemen waar metaalrecyclers tegenaan lopen en die de groei het komend jaar flink zal belemmeren.

China trekt het net rondom afvalimport nog wat strakker

dreamstime_6129434.jpg

In haar 'oorlog tegen vervuiling' heeft de Chinese overheid weer extra maatregelen aangekondigd. Het importverbod op afvalstromen wordt uitgebreid.

China: 'Afval import is gehalveerd'

Volgens de Chinese regering is er dit jaar steeds minder afval om te recyclen het land binnen gekomen doordat de handhaving toeneemt.

Oeso: recycling groeit maar blijft ondergeschikt

Fotolia_21769275_S.jpg

Als er niets veranderd zal het gebruik van primaire grondstoffen verdubbelen in ruim veertig jaar. De gevolgen voor het milieu zijn enorm.

Marktconsultatie circulaire afvalbakken voor openbare ruimte

223gCapitole.png

De gemeente Krimpen aan den IJssel heeft het voortouw genomen om een marktconsultatie te starten naar circulaire afvalbakken voor de openbare ruimte. Samen met de gemeenten Utrecht en Amsterdam, Dar, Meerlanden en Cyclus wil ze weten wat mogelijk is.

Grondstofprijzen blijven dalen

HWWI-prijsindex zonder energie.jpg

Terwijl de prijzen van energieproducten de afgelopen maand zijn gestegen, werden industriële grondstoffen en voedingsmiddelen nog iets goedkoper.