Archief van artikelen en berichten


Zoek
in

Er zijn 17 items gevonden.

Sorteren op

"Dwangsombesluit ILT inderdaad onder de maat"

Fotolia_201848116_S.jpg

Recycling Netwerk en afvaladvocaat Rogier Hörchner hebben gemengde gevoelens bij de uitspraak van de Raad van State over dwangsommen voor het Afvalfonds.

Nieuw besluit nodig over Wob-verzoek statiegeld

Fotolia_109424291_L Inspectie administratie.jpg

De staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat heeft afvaladvocaat Rogier Hörchner op verkeerde gronden gewobte informatie over statiegeld ontzegd en moet een nieuw besluit nemen op een bezwaar hierover.

IenW dossier statiegeld grotendeels gelicht

dreamstime_m_16777622.jpg

Afvaladvocaat Rogier Hörchner heeft vrijwel alle documenten en communicatie van het ministerie over statiegeld ontvangen over de periode 2012 tot en met 2018.

Van Veldhoven niet eens met Hörchners conclusie Schoon Belonen

drs.-s.-van-veldhoven-5431-2.jpg

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat deelt de conclusie uit het rapport 'Evaluatie naar de zwerfafvalpilot Schoon Belonen' van afvaladvocaat Rogier Hörchner niet.

Door de ogen van ... Rogier Hörchner

DSC_2366.JPG

Rogier Hörchner, afvaladvocaat bij Hörchner Advocaten, Breda.

'Communicatie politie richting Van Puijfelik stuitend'

dreamstime_l_361990.jpg

Bij de politie-inval bij papierhandel Van Puijfelik zijn geen medewerkers gearresteerd, zegt advocaat van het bedrijf Rogier Hörchner. Over de werkwijze van de politie en OM is hij absoluut niet te spreken.

Kritische Kamervragen over Schoon Belonen

Lammert_van_Raan_2017.jpg

Naar aanleiding van de evaluatie van de pilot Schoon Belonen door afvaladvocaat Rogier Hörchner, wil de Kamer weten hoe de nieuwe staatssecretaris van IenW een en ander ziet.

Afvaladvocaat: 'Schoon Belonen geen alternatief statiegeld'

Fotolia_93353527_S.jpg

Afvaladvocaat Rogier Hörchner is een groot voorstander van een uitbreiding van statiegeld naar flesjes en blikjes in de strijd tegen zwerfvuil. Een kleine 160 wob-verzoeken over de pilot schoon belonen, deden hem niet van gedachten veranderen.

Celstraffen voor leidinggevenden Van Puijfelik

van puijfelik.jpg

Drie leidinggevenden van Van Puijfelik zijn veroordeeld tot celstraffen van maximaal twaalf maanden voor het illegaal overbrengen van afvalstoffen naar China. Advocaat Rogier Hörchner noemt de straffen onverklaarbaar.

Van Puijfelik: “Dat dit kan in Nederland. Het is schandalig.”

van puijfelik.jpg

Vorige week eiste het OM celstraffen van 6, 9 en 15 maanden tegen drie leidinggevenden van de inmiddels failliete Van Puijfelik bedrijven. Advocaat Hörchner en Adrie van Puijfelik reageren verbolgen op de eis én de houding van de officier van justitie.

Verzoek Suez tot voorlopige voorziening in Wob-zaak afgewezen

Fotolia_101135458_S.jpg

Afvaladvocaat Rogier Hörchner wil precies weten hoe de sortering en recycling van kunststofverpakkingen in Nederland verloopt en wordt gemonitord, en diende daarom een Wob-verzoek in bij de overheid. Dat was tegen het zere been van sorteerder Suez.

Onderbouwing afvalstoffenheffing Rotterdam "onbegrijpelijk"

logorotterdam.jpg

Afvaladvocaat Rogier Hörchner heeft namens zijn cliënten de gronden van bezwaar ingediend bij de gemeente Rotterdam in de zaak rond de afvalstoffenheffing.

Verpakkingsafspraken nog steeds niet nagekomen

Fotolia_56278510_S.jpg

Advocaat Rogier Hörchner veegt opnieuw de vloer aan met het nakomen van de afspraken uit de Raamovereenkomst Verpakkingen. Het is zelfs nog een tikkeltje erger dan een jaar geleden. Zijn Legal Opinion is een bedroevende opsomming van niet gehaalde afspraken.

Afvaladvocaat: “Zeer beperkt onderzoek door ILT”

Volgens afvaladvocaat Rogier Hörchner schort er nogal wat aan het onderzoek van de Inspectie Leefomgeving en Transport, op basis waarvan de staatssecretaris de afschaffing van statiegeld heeft uitgesteld. Tevens wil Hörchner een aantal zogenoemde 'misverstanden' uit de wereld helpen.

Advocaat Hörchner: “Niet voldaan aan afspraken Raamovereenkomst”

Aan alle wezenlijke onderdelen van de Raamovereenkomst is geen of onvoldoende uitvoering gegeven. Dat blijkt uit een vandaag verschenen 'legal opinion'.

Geen cassatie tegen 'vlees-noch-vis-arrest'

iStock_000003163942Small.jpg

Papierrecyclaar Van Puijfelik heeft besloten geen cassatie in te stellen tegen het “vlees-noch-vis-arrest”, zoals advocaat Rogier Hörchner de in juli gedane uitspraak omschrijft.

Zeecontainers teruggestuurd naar Nederland

De Chinese douane heeft dertig zeecontainers van papierrecyclaar Van Puijfelik teruggestuurd naar de Rotterdamse haven. Van Puijfeliks advocaat Rogier Hörchner is van mening dat het om een onschuldige zaak gaat.