Categorie: advertorial | Gepubliceerd: 14 november 2018

Teuton Z55 veelzijdige traagdraaiende shredder

Met de Teuton Z55 uit de Eggersmann groep kan Van Bemmel Recycling, onderdeel van de Van Laecke Group, klanten de meest veelzijdige traagdraaiende shredder op de markt aanbieden.

TEUTON_real_freigestellt (2).jpgDe Teuton Z55.

Had men vroeger twee shredders nodig om een homogeen eindproduct te krijgen, de Z55 doet de voor-en naverkleining in één bewerking. Of het nu gaat om afvalhout, groenafval, industrieel afval, grof vuil, plastic, matrassen of autobanden: de Z55 verkleint alles. Daarmee is de Z55 een veelzijdige shredder, en in die hoedanigheid al meerdere keren verkocht. Gerenommeerd ingenieur Thomas Diekmann zorgde dat alle bewezen hightech uit de Eggersmann groep gebundeld werd in deze ene machine. Zo kent de Z55 de aandrijving van haar Backhus-broer, toch de nummer één in omzetters. Met haar 32 ton, is de Z55 robuust en uiterst betrouwbaar. De motor, een Volvo van 551 pk, zorgt voor een hydrostatische aandrijving met een traploze automatische rotatiesnelheid van 0 tot 40 meter per minuut. Bij harde weerstand op de rotor van bijvoorbeeld staalafval, kan de rotor in reverse draaien volgens een parametrisch instelbare tijd. Indien de machine geen materiaal herkent, gaat de rotor automatisch in standby om energiekosten te sparen. De robuuste rotor van 600 millimeter of 1050 millimeter en 3 meter lang kan geconfigureerd worden met dertig beitels, die met twee bouten eenvoudig uitgewisseld kunnen worden. Naar gelang de toepassing kunnen verschillende types gereedschappen ingezet worden. De positionering van de gereedschappen is doordacht zodat er altijd contact is tussen een beitel en het materiaal.

Stabiel familiebedrijf

Van Bemmel Recycling behoort tot de Van Laecke Group, die met haar vestiging in Nederland in Houten is gevestigd. Van Laecke Group is een familiaal midden- en kleinbedrijf met jarenlange ervaring en expertise in gespecialiseerde machines voor de recycling, bouw en agrarische sector in de Benelux. De groep overkoepelt drie bedrijven: Marcom Recycling, Van Bemmel Recycling en Van Laecke Machines. Deze drie  bedrijven bieden aan de klanten in hun sector een uitgebreid en complementair aanbod van machines. Vanuit hun 2 vestigingen, nabij Brugge en Utrecht, verzorgen zij onderhoud en service naar de klant. In totaal zijn er 35 werknemers  actief bij het bloeiend familiebedrijf.

Zeefkorf en gepatenteerde kam

De Z55 shredder kan werken met of zonder zeefkorf. Een zeefkorf kan voor een exactere maatvoering zorgen, en de machine is zo gebouwd dat er steeds twee typen korven comfortabel mee getransporteerd kunnen worden. Het grootste geheim van de machine zit hem in de gepatenteerde tegenkam bestaande uit 19 v-vormige snijkammen. De kam kan zich op tien verschillende afstanden ten opzichte van de rotor positioneren. De gereedschappen van de rotor draaien telkens tussen de kammen, waardoor er steeds contact is met het te verkleinen materiaal. De combinatie van toerental, type gereedschap, type zeefkorf en de positionering van de kam, zorgt dat er op een veelzijdige manier gewerkt kan worden op veel soorten te verkleinen materiaal. Opties zoals een bevochtigingssysteem, bunkerverhoging, neodym magneten of olieverwarming, laten toe dat de machine in alle omstandigheden kwalitatief kan werken.

Eenvoudig in onderhoud en gebruik

Verder kent de machine een grote toegankelijkheid voor de operatoren of de mensen die het onderhoud van de machine verzorgen. Men kan overal goed bij, wat ergonomisch en prettig werken is. De machine is verkrijgbaar als oplegger, met rupsen of als stationaire machine. Ze is COC-gekeurd en kan probleemloos overal in Europa getrokken worden. De bediening via het 12 inch touchpanel en de draadloze remote control werkt uiterst eenvoudig.


Vakblad Afval! oktober 2018 (nummer 6)