Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 12 november 2009

MCB renoveert 800 Kici-containers

In de komende zes maanden gaat MCB Milieu & Techniek gaat alle inzamelcontainers van Stichting Kici renoveren en opnieuw verven.

Het containerpark van de kledinginzamelorganisatie omvat achthonderd containers. Voor de renovatie van de containers heeft MCB Milieu & Techniek op basis van het eigen containermanagementsysteem een onderhoudssysteem opgezet, uitgaande van een nulmeting. Alle containers worden gecontroleerd op de veiligheidsaspecten en technisch als nieuw gerenoveerd. 

"Baanbrekende verftechniek"
Aansluitend wordt elke container gestraald en opnieuw gespoten in de lichtgroene kleur van Kici. Vanwege de duurzaamheid en milieuvriendelijkheid die Kici en MCB in deze klus willen stoppen, zocht laatstgenoemde naar een nieuw en duurzaam verfsysteem. Directeur Maris van der Maas: "Wij zijn uitgekomen op een nieuw verfsysteem dat werkt op basis van twee componenten. Het bijzondere van deze technologie is dat vocht uit de omgevingslucht een bijdrage levert aan de uitharding van de coating. Dit mag baanbrekend worden genoemd."
Deze spuittechniek levert een kwalitatief sterker en sneller verfsysteem op dan de gebruikelijke poedercoating. Er ontstaat een hogere flexibiliteit tijdens de productie, er is minder uitstoot van oplosmiddelen en er wordt een betere bescherming bij een dunnere laag bereikt. Bovendien is de wijze van aanbrengen aanzienlijk milieuvriendelijker.
MCB zal ook de belettering op de containers aanbrengen. Het gaat hierbij om informatie over de goede doelen die Kici steunt via de kledingbakken. Met belettering van het Rode Kruis krijgen deze containers een nieuwe uitstraling.

Meer weten over KICI?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline

Gerelateerde artikelen