Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 01 november 2010

Leerlingen Heerde leren 'Afval scheiden op school'

Rova en vijftien basisscholen in Heerde zijn samen het project 'Afval scheiden op school' gestart, waarbij basisschoolleerlingen het afval ook op school gaan scheiden.

Heerde1-1.jpgBurgemeester Inez Pijnenburg van de gemeente Heerde overhandigt een speciale afvalbak aan een leerling.

De 2.000 leerlingen van de vijftien deelnemende basisscholen gaan al het afval dat zij produceren in de klas gescheiden inzamelen. Elk lokaal krijgt daarvoor een papierbak en een afvalbak met drie compartimenten voor plastic, gft-afval en restafval. Rova zorgt ervoor dat het gescheiden afval ook apart wordt afgevoerd. Alle scholen zijn ook uitgenodigd voor een bezoekje aan het milieubrengstation van Rova in Zwolle, zodat de kinderen zelf kunnen zien wat er met hun gescheiden afval gebeurt.

Afval scheiden is goud!
Op 29 oktober overhandigde Inez Pijnenburg, burgemeester van de gemeente Heerden, de eerste speciale afvalbakken aan twee leerlingen van de Ds. van Maassschool in Wapenveld. Hiermee werd het startschot gegeven voor het project. Ook de directies van de meewerkende basisscholen en Rova waren aanwezig.
'Afval scheiden op school' is onderdeel van de campagne 'Afval scheiden is goud!'. Hiermee zetten Rova en de gemeente Heerde zich in voor het verbeteren van de afvalscheiding. De speciale afvalbakken in de lokalen zijn ook voorzien van cartoonfiguren uit de campagne.