Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 22 november 2011

Van Klaveren tot twee maal toe winnaar Afvalvrij Award

Met maar liefst 6.049 stemmen won Van Klaveren ccc de publieksprijs van de Afvalvrij Award. Dat het bedrijf daarnaast ook nog de gemeentelijke Award van Deventer won, zorgde voor extra feestvreugde.

Afvalvrij Award Foto 1.jpgGerard van Klaveren (midden), wethouder Jos Pierey (links) en Circulus-directeur Henk Knip (rechts).

De Afvalvrij Award wordt georganiseerd door afvalbedrijven Circulus en Berkel Milieu in samenwerking met de gemeenten Bronckhorst, Brummen, Deventer, Doesburg, Lochem en Zutphen. Uit deze gemeenten deden 29 organisaties mee aan de wedstrijd. Het publiek kon stemmen op één van de organisaties voor de publieksprijs. Daarnaast wordt de komende twee weken in iedere gemeente een gemeentelijke Award uitgereikt. Deventer beet daarin de spits af.

 

In Deventer waren zeven genomineerden voor de gemeentelijk Award: Kringloopatelier De Loop der Dingen, Voedselbank Deventer, Bookcrossing, de Ulebelt, Parolo, Hogeschool Saxion en Van Klaveren ccc. Wethouder Jos Pierey, die de Award namens de gemeente Deventer overhandigde: “Het zijn allemaal bijzonder goede initiatieven op heel verschillende terreinen. De inzending van Van Klaveren ccc sprak de jury vooral aan omdat bij hen het mes aan meerdere kanten snijdt. Met het inzamelen van lege cartridges en mobieltjes behalen zij veel milieuwinst waarbij een deel van de opbrengst naar goede doelen gaat. Bovendien creëert van Klaveren werk voor mensen met een zekere afstand tot de arbeidsmarkt door samen te werken met Sallcon, wat in deze tijd extra belangrijk is.”

Directeur Gerhard van Klaveren was erg verheugd over de prijzen: “Wij zijn heel blij, het doet ons goed om te zien dat ons werk zo gewaardeerd wordt.” Jaarlijks worden er door het bedrijf ca 3,2 miljoen cartridges en 200.000 mobieltjes ingenomen voor recycling.