Categorie: Advertorial | Gepubliceerd: 19 december 2011

HVC-inzameling kiest voor Clear

De divisie inzameling van HVC heeft gekozen voor de ERP-software van GMT voor de geïntegreerde automatisering van de inzameldivisie.

Daarmee gaat het bedrijf één uniform softwaresysteem implementeren dat eenduidig sturing geeft aan de administratieve en primaire processen. Daarnaast zal de centralisatie van een aantal activiteiten worden ondersteund en zal een bijdrage worden geleverd aan de optimalisatie van de rittenplanning. Daarbij zal altijd de kwaliteit van de dienstverlening naar de burgers centraal staan, laat GMT Europe weten. Volgens de leverancier van de industrie-specifieke ERP applicatie Clear blijkt deze het beste aan te sluiten op de doelstellingen en ambities van HVC.

"Vanwege de bewezen 'fit' op afval-inzamelprocessen, de schaalbaarheid van de oplossing en de visie en continuïteit van de GMT organisatie", zo verduidelijkt Mark Abbas, directeur GMT Europe, de keuze van HVC voor de nieuwste versie van Clear. Volgens Nico Mensing, directeur HVC inzameling, speelt daarnaast "de innovatiekracht van GMT Europe een belangrijke rol in het selectietraject. Door continu met nieuwe innovatieve (ICT) oplossingen te komen en met de ontwikkelingen van de afvalmarkt mee te gaan, kan HVC met GMT ook invulling geven aan haar langere termijn doelstellingen".

Nieuwe ontwikkeling

Volgens GMT zal met het onlangs gesloten contract met HVC een strategische samenwerking ontstaan die zal leiden tot nieuwe ontwikkelingen en innovaties rondom de transitie in de afvalbranche van afvalzameling naar grondstoffenmanagement voor reststromen. De software die GMT heeft ontwikkeld voor de handel in monostromen (papier, glas, plastic, etc.) zal daarbij in nauwe samenwerking met HVC en andere klanten van GMT verder worden doorontwikkeld.