Categorie: Producten | Gepubliceerd: 17 september 2013

Wetenschap nog niet vertegenwoordigd in adviesraad KDV

Het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken heeft een Raad van Advies. Een plek is nog vacant.

De Raad geeft inhoudelijk advies over projecten en over de Verduurzamingsagenda verpakkingen. Hans van der Vlist, voorzitter van het Kennisinstituut: “We zijn blij dat we nu zover zijn. De leden van de Raad van Advies zijn stuk voor stuk experts op hun vakgebied en hun kennis gaat ons verder helpen bij het structureel verduurzamen van de verpakkingsketen.” De Raad komt vier keer per jaar bij elkaar. Een van de eerste activiteiten is het advies over de pilot drankenkartons, die voor het einde van het jaar klaar moet zijn.

De Raad bestaat uit zes leden en een voorzitter. De leden zijn:

  • Sijas Akkerman (Stichting Natuur en Milieu)
  • Dick Hoogendoorn (Vereniging Afvalbedrijven)
  • Marc Jansen (Centraal Bureau Levensmiddelen)
  • Han Noten (Nederlandse Vereniging voor Reinigings- en Afvalmanagement)
  • Martin de Olde (Ardagh Groep)
  • Kees Plug (ministerie van Infrastructuur en Milieu)

 

Op korte termijn wordt de Raad nog aangevuld met een vertegenwoordiger uit de wetenschap. KDV directeur Hester Klein Lankhorst licht toe waarom ze nog aan het zoeken zijn: "Er zijn verschillende keuzes mogelijk voor die positie. Je kunt bijvoorbeeld iemand daar in zetten die puur het wetenschappelijke gehalte toetst, of juist meer een inhoudsdeskundige. Omdat wij als instituut ook heel veel partnerships aangaan met universiteiten wil je daar geen concurrentiepositie in krijgen. Zoals het hele kennisinstituut zijn we nog echt in aanbouw en zullen we dus nog even verder zoeken. Ondertussen zijn we blij dat we met deze zes leden van start zijn gegaan."

Het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken is officieel op 1 januari 2013 opgericht en komt voort uit een afspraak tussen de Rijksoverheid, de VNG en het bedrijfsleven (verpakkingenakkoord) die uiteindelijk is vastgelegd in de Raamovereenkomst Verpakkingen II (looptijd 2013-2022). Het KIDV wil een verbinding gaan vormen tussen de verschillende partijen die zich bezig houden met de verduurzaming van de verpakkingsketen. Het bureau wordt terzijde gestaan door een Raad van Advies, Universiteiten en Hogescholen.

 

Meer weten over Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV)?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website