Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 14 februari 2014

Sita gaat afval papiergroothandel inzamelen en verwerken

PaperlinX, een internationale groothandel in papier, enveloppen, sign- en packagingproducten, gaat met Sita in zee voor de inzameling en verwerking van haar afvalstromen.

Sita is de komende drie jaar verantwoordelijk voor het totaalpakket aan afvalstromen - papier, folie, gevaarlijk afval, hout en bedrijfsafval – bij de locaties in Diemen, Zutphen, Wormerveer en Zwijndrecht. Sita maakt het afval zoveel mogelijk geschikt voor hergebruik.

SITA en PaperLinX.jpgWieger Droogh, algemeen directeur Sita (links), en Johannes van Raalte, director mail solutions van PaperlinX, ondertekenen de overeenkomst voor afvalverwerking.
(Foto: Photorepublic / Bibi Neuray)

Sita heeft de afvalstromen van PaperlinX (voorheen BührmannUbbens) met behulp van een afvalscan in kaart gebracht en de interne processen onder de loep genomen. Hierdoor kon samen worden gekeken naar een optimale afvalscheiding, passend bij het bedrijf. Hieruit kwam naar voren dat het bedrijfsafval voor 70 procent uit verschillende recyclebare afvalstromen bestaat, zoals karton, papier, folie en petbandjes. Om de scheiding van afval al op de werkvloer te bevorderen, zorgt Sita voor meer uniformiteit door elke rolcontainer per afvalstroom van een specifieke kleur te voorzien. Het is voor medewerkers zo in één oogopslag duidelijk welke afvalstroom in een container moet worden gedeponeerd. Ook creëert Sita op strategische plekken ‘milieu-eilanden’ waar inzamelmiddelen voor afvalstromen worden geplaatst. Bovendien worden bij elk eiland afvalwijzers geplaatst, zodat medewerkers weten wat wel en niet in de containers thuishoort.

“PaperlinX is een bedrijf dat streeft naar duurzaamheid. Naast een beperking van het energieverbruik en de reductie van verpakkingsmaterialen betekent dit dat we de hoeveelheid bedrijfsafval substantieel willen beperken en waar mogelijk hergebruiken. Een optimale afvalscheiding leidt tot een forse reductie in afvalkosten”, zegt director mail solutions Johannes van Raalte van PaperlinX.

Meer weten over SUEZ Recycling and Recovery Netherlands?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website