Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 05 maart 2014

Amstelveen schroeft scheiding iets op

Vorig jaar was het eerste volle jaar dat in Amstelveen is ingezameld volgens de 'nieuwe' afvalinzamelmethode, met de verdubbeling van de frequentie van de plasticinzameling en het om de week inzamelen van restafval.

De gemeente spreekt van mooie resultaten. Het scheidingspercentage steeg met 3 procent naar 52 procent. Amstelveen streeft naar 55 procent afvalscheiding in 2015. In 2013 werd 6 kilo plastic per inwoner ingezameld, dat is 30 procent meer dan in 2012. Per inwoner werd 15 kilo minder restafval hebben ingezameld. Onder andere door de nieuwe minicontainers voor papier die in de laagbouw werden uitgezet, is in 2013 57 kilo papier per inwoner ingezameld. Dit een stijging is van 2,4 procent ten opzichte van 2012, terwijl landelijk juist een daling zichtbaar is. De hoeveelheid ingezameld gft ligt al een aantal jaren op 50 kilo per persoon. Ook de hoeveelheid ingezameld glas, met ruim 23 kilo per inwoner, en de hoeveelheid ingezameld textiel, met ruim 3 kilo per inwoner in 2013, bleven stabiel.

KlikM’s

Het ophangsysteem voor plastic zakken, de KlikM, wordt goed ontvangen in Amstelveen. Door dit systeem liggen er geen zakken met plastic afval meer op straat, maar worden ze opgehangen aan haken die aan lichtmasten hangen. In 2013 zijn de KlikM’s op alle doorgaande wegen geplaatst. In 2014 worden nog meer KlikM’s geplaatst nabij de aanbiedplekken voor de minicontainers in woonwijken en binnenstraten.

Meer weten over Gemeente Amstelveen?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website

Gerelateerde artikelen