Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 03 april 2014

Van Vliet Contrans viert zeventigjarig bestaan

Tijd voor een feestje bij Van Vliet Contrans: het bedrijf bestaat zeventig jaar.

oud vervoer Van Vliet Contrans.jpgHet eerste gemotoriseerde vervoer van Van Vliet Contrans in de jaren na de oorlog.

In 1944 legde Piet van Vliet de basis legde voor het huidige afvalverwerkingsbedrijf Van Vliet Contrans dat deze week precies zeventig jaar bestaat. Voor 10 cent per kist bracht hij groenten en fruit naar de veiling voor tuinders, met paard en wagen en een trekschuit. Eind jaren veertig kwam daar het ophalen van tuinafval bij. Daarna volgen de eerste 'recyclingactiviteiten'. Puin en koolas die Van Viet ophaalt, worden gebruikt om tuindersslootjes te dempen en om tuinderslanen te repareren. Voor Piet van Vliet is het ophalen van puin en sloopafval een aantrekkelijke bijverdienste. De activiteiten leveren het bedrijf het dubbele op van de opbrengsten van het veilingvervoer. Begin jaren zeventig wordt definitief overgestapt op afvalverwerking. De laatste jaren is het accent weer verschoven naar recycling. Inmiddels ligt het percentage afval dat een nuttige toepassing krijgt op 99 procent.

Anno 2014 telt Van Vliet Contrans ongeveer 250 medewerkers, actief op zes locaties. Het bedrijf is vooral actief in Zuid-Holland. Een deel van het afval wordt verwerkt tot product of halffabrikaat voor andere producten, zoals compost, puingranulaat, houtsnippers en steenwolgranulaat. Het paard en wagen zijn vervangen door modernere inzamelmiddelen. Op de dag van het zeventigjarig bestaan werden twee nieuwe reinigingsvoertuigen van Daf geleverd, voorzien van een schone Euro 6 motor.

Sinds 2000 is Van Vliet Contrans in handen van de Engelse Shanks Group, in Nederland ook eigenaar van enkele andere bedrijven in de milieubranche.

Meer weten over Renewi Nederland BV (Regio Randstad Zuid)?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website