Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 06 juni 2014

Scheidingsproef Naarden-Vesting succesvol afgerond

Een proef met containers voor verschillende afvalsoorten in Naarden-Vesting is succesvol agerond. Op verzoek van de gemeente blijft de inzamelmethode gehandhaafd.

Dat meldt Gad, die de proef in Naarden-Vesting organiseerde. Bij de proef, die liep vanaf juni 2013, brachten de deelnemers hun afval weg naar het Adriaan Dortsmanplein waar containers voor zes verschillende soorten afval werden geplaatst. En met succes. Velen brachten de grondstoffen, zoals papier, plastic verpakkingen en gft weg naar de containers.

Uit een enquête na afloop van de proef blijkt dat de ervaringen positief zijn. Veel inwoners zeggen door de proef beter te zijn gaan scheiden en dat er minder zwerfafval op straat ligt. Uit de scheidinganalyses bleek wel dat er nog te veel gft, papier en plastic in het restafval zit. Samen met de deelnemers wordt nu verder gezocht naar manieren om de afvalscheiding te verbeteren. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar voorlichting en het scheiden van afval in de keuken.

De proef duurde acht maanden. Naast de zeventig door de gemeente geselecteerde huishoudens meldden veel inwoners zich spontaan aan om ook mee te doen.

Meer weten over Gemeente Naarden?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline