Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 24 juni 2014

Meerlanden en AM Groep creëren werkgelegenheid

Meerlanden en AM Groep helpen bijstandsgerechtigden, jongeren met een (arbeids)beperking en mensen uit de ziektewet weer aan het werk.

In het afgelopen jaar hebben vijf bijstandsgerechtigden uit Aalsmeer een leerwerkplek gekregen via AM Groep bij Meerlanden. Zes maanden lang krijgen ze de kans om nieuwe vakkennis op te doen, arbeidsritme te krijgen en zo de bijstand achter zich te laten. Mocht er na deze periode een arbeidsplaats beschikbaar zijn bij een reguliere werkgever, één van de onderaannemers, of binnen Meerlanden dan kan de werknemer hiernaar doorstromen.

Meerlanden werkgelegenheidsproject.jpgBabette Hoekstra aan het werk. (foto: Rob Essenberg - Meerlanden) 

Eén van de gelukkigen is Babette Hoekstra. Na haar opleiding tot goudsmid belandde zij na allerlei tijdelijke banen in de bijstand. Totdat ze een kans kreeg van Meerlanden. Hoekstra: “Het was heerlijk om weer aan de slag te gaan, om lekker buiten met mijn handen te kunnen werken. Ik bloeide helemaal op, had eindelijk weer een doel in mijn leven. Inmiddels ben ik doorgestroomd naar de tweejarige Beroepsbegeleidende Leerweg en werk ik tijdens deze opleiding bij Meerlanden.”

Meerlanden ziet het als een van haar speerpunten om bij te dragen aan het creëren van meer mogelijkheden voor mensen, vertelt Diederik Notenboom, Manager Openbare Ruimte. De AM Groep, gevestigd in Hoofddorp, begeleidt personen met een afstand tot de arbeidsmarkt en bemiddelt voor deze medewerkers leerwerkfuncties bij werkgevers in de regio Amstelland en bij Meerlanden. Op dit moment werkt 60 procent van de medewerkers bij reguliere bedrijven.

Meer weten over Meerlanden NV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website