Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 15 juli 2014

Pet gescheiden ingezameld tijdens Nijmeegse vierdaagse

Ook dit jaar vormt afvalscheiding tijdens de Nijmeegse Vierdaagse een belangrijk onderwerp, met als extra aandachtspunt: pet.

Afvaleiland 2014.jpgAfvaleiland van Dar voor tijdens de Nijmeegse Vierdaagse.

Dit jaar zijn horecaondernemers voor het eerst verplicht één soort plastic te gebruiken voor bekers: pet. Pet is voor 99 procent recyclebaar. Horeca dienen het pet-afval gescheiden te houden van het restafval, maar Dar roept ook inwoners van Nijmegen op hun afval te scheiden bij afvaleilanden en overige containers. Het pet-afval wordt naar de afvalenergiecentrale de ARN in Weurt gebracht en vervolgens gescheiden verwerkt.

Afvaleilanden

Vorig jaar stonden er al tien afvaleilanden verspreid door het centrum van Nijmegen. Ook dit jaar zet men de afvaleilanden weer in. Met de afvaleilanden kunnen restafval en petplastic gescheiden worden ingezameld. Naast de afvaleilanden staan er overal in het centrum ook losse oranje containers voor pet en paarse containers voor restafval. Medewerkers van Dar gaan elke dag vanaf 06.00 uur aan de slag om het afval van de feesten op te ruimen, zodat de binnenstad om 10.00 uur schoon is voor een nieuwe dag.

Meer weten over Dar NV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website