Categorie: Politiek en beleid | Gepubliceerd: 11 september 2014

Europarlementariër biedt ondernemers biobased inspiratie

Ondernemers laten kansen liggen om hun producten groener en goedkoper te maken. Nog te weinig producten zijn gemaakt van gerecycled materiaal, simpelweg omdat de ondernemers de mogelijkheden nog niet kennen. Dat vindt Lambert van Nistelrooij (CDA-europarlementslid), die dit wil gaan aanpakken.

lambert van nistelrooij.jpgEuroparlementariër Lambert van Nistelrooij (CDA)

Van Nistelrooij belegt daarom een speciale inspiratiedag voor ondernemers, met alle details over de mogelijkheden en de subsidies. Dit is vrijdag 19 september in het Brabantse Diessen, in de marge van een grote expositie met milieuvriendelijke kunstwerken. 

Van Nistelrooij is in het Europarlement specialist in regelingen voor zogeheten biobased materialen. Hij meent dat (Nederlandse) ondernemers veel te weinig gebruik maken van de Europese gelden die op de plank liggen. "Ik geloof dat veel ondernemers van goede wil zijn, maar nog even dat vonkje missen voor een nieuwe stap. We willen innovatieve geesten concreet helpen zodat er een nieuw lampje bij hen gaat branden." Het fonds voor de biogebaseerde industrie is onlangs operationeel geworden met een budget van ongeveer 4 miljard euro.

In de middag komen experts van de Bio Based Industries Consortium, de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) en van een duurzaam adviesbureau. Zij verstrekken informatie hoe ondernemers in aanmerking kunnen komen voor Europese gelden en over de mogelijkheden van hernieuwbare grondstoffen (aanmelden via: Lambert.vannistelrooij@ep.europa.eu)