Categorie: Ketens en markten | Gepubliceerd: 12 september 2014

Afvalbranche wil kansen buitenland verzilveren

De Vereniging Afvalbedrijven (VA), de Vereniging van Leveranciers van Milieutechnologie (VLM), de NVRD en BRBS Recycling gaan samenwerken om export in de afvalbranche te bevorderen.

De kick-off van de samenwerking vindt dinsdagochtend 23 september plaats. Dan organiseren de vier partijen tijdens Recycling 2014 een seminar over "Samen kansen pakken in het buitenland".

Volgens de organisaties liggen er in het buitenland nog veel kansen voor de Nederlandse afvalsector. De kennis en technologie op het gebied van afvalbeheer en recycling zijn hier erg goed, en in het buitenland is daar veel vraag naar. Groeimarkten als China/Hong Kong, Brazilië, Colombia, Zuid-Afrika, Indonesië, Saudi-Arabië en Oost-Europa zoeken Nederlandse partners. Middels de samenwerking en het seminar willen VLM, NVRD, VA en BRBS deze kansen verzilveren. Dat zal naar verwachting ook de concurrentiepositie van Nederlandse bedrijven versterken.

Tijdens het seminar zijn er bijdragen van ondernemers, het Vang-programma van het Ministerie van IenM en van Rijkswaterstaat Leefomgeving. RVO.nl zal het "Partners for International Business" programma presenteren, dat voor een reeks afvalbedrijven zijn nut al bewezen heeft als sprinkplank naar het (soms verre) buitenland. Het seminar sluit af met een discussie om alle ideeen van de deelnemers over effectieve exportpromotie boven tafel te krijgen.

Meer weten over Vereniging Afvalbedrijven?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website