Categorie: Producten | Gepubliceerd: 07 november 2014

KIDV sponsort Packaging Innovations Challenge

De vorig jaar gestartte innovatie-estafette voor verpakkingen wordt dit jaar financieel ondersteund door het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV).

23aab23372.jpgDe estafette vindt plaats tijdens het verpakkingsevent 'Packaging Innovations' en dat wordt georganiseert door beursorganisatie easyFair. Ook de Packaging Innovations Challenge organiseert easyFairs, maar dan in samenwerking met Vereniging van Nederlandse Verpakkingskundigen (VNV) en een aantal opleidingen. De Challenge is nu onderdeel gemaakt van het onderwijsprogramma van de opleidingen. Op 27 november geeft KIDV daar de aftrap voor met een opdracht aan vierdejaars studenten van de HAS Hogeschool en derdejaars studenten van de Haagse Hoge School.

De opdracht zal in het teken staan van verduurzaming van de verpakkingsketen. Begin februari 2015 presenteren studenten hun resultaten, waarbij de beste inzendingen meedingen naar de hoofdprijs: een bezoek aan de Packaging Innovations 2015 in Birmingham. De beste resultaten worden gepresenteerd tijdens de Empack 's-Hertogenbosch 2015. Daar zal KIDV aangeven hoe het de uitkomsten van de Packaging Innovations Challenge verder meeneemt in zijn eigen onderzoeks- en kennisactiviteiten.

Sponsor

KIDV verbindt zich als sponsor aan de Packaging Innovations Challenge 2014-2015, omdat het jong talent wil stimuleren tot kennisontwikkeling op het gebied van duurzaam verpakken. En om de ontwikkelde kennis te benutten om de verpakkingsketen te stimuleren tot verdere stappen in de ontwikkeling naar een circulaire economie voor verpakkingen. De kick-off vindt plaats tijdens Packaging Innovations op 27 november. Daar presenteert KIDV vier toekomstscenario's 'Duurzaam verpakken 2040' aan de studenten als uitgangspunt van de opdracht voor de Packaging Innovations Challenge.

Meer weten over Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV)?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website