De gunning van sortering van kunststof verpakkingen door de combinatie Midwaste/HVC is nu ook door de partijen ondertekend. Niets staat de start volgend jaar in de weg. Alleen een spoedappel kan later nog roet in het eten gooien
Vier weken geleden publiceerden Midwaste/HVC al de definitieve gunning nadat de rechter in kortgeding had geoordeeld dat de gunning op de juiste gronden was gebeurd. Nu hebben Midwaste en HVC dus ook het contract ondertekend met Sita. Er loert nog wel een spoedappel op de achtergrond. Kunststof Hergebruik, Tönsmeijer en Attero hebben dit beroep aangespannen tegen de uitspraak. De zaak zal waarschijnlijk aan het begin van volgend jaar dienen.
De overeenkomst is op 27 november officieel bekrachtigd tijdens een bijeenkomst bij de sorteerinstallatie van Sita in Rotterdam. Met de ondertekening is één van de grootste contracten tot nu toe voor de sortering van kunststof verpakkingsafval een feit. Het gaat om de sortering van 38.867 ton kunststof verpakkingsafval per jaar afkomstig van de 135 gemeenten die aangesloten zijn bij Midwaste of HVC. Het contract bestaat uit drie percelen: 49 gemeenten in het westen van Nederland, 53 gemeenten in Zuidwest-Nederland en 33 gemeenten in het oosten en zuidoosten van het land. Sita breidt hiervoor de capaciteit van haar installatie in Rotterdam verder uit en investeert tevens in verbeteringen die zorgen voor een hoger scheidingsrendement van deze installatie.
“In SITA hebben we de professionele partij gevonden die in staat is om in de keten gezamenlijk tot een optimaal proces te komen”, vertelt Machiel van Haaften, directeur van Midwaste. “Midwaste is er in de eerste plaats voor het behalen van voordelen voor haar leden en wij hebben er alle vertrouwen in dat SITA met de inzet van haar installatie in staat is zuivere monostromen voor hergebruik te realiseren. Hierbij delen we de ambitie om de kunststofketen te sluiten en te komen tot hergebruik binnen de eigen gemeenten”, aldus van Haaften.
Dion van Steensel, directeur Grondstoffen HVC, is het hier mee eens. "Door deze samenwerking realiseren we een bundeling van tonnen, waarmee we een goede positie in de markt kunnen innemen en we financieel gezamenlijk veel beter uit zijn. Sita gaat als deskundige partner ongeëvenaarde scheidingsresultaten realiseren waardoor we maximaal milieurendement bereiken.”
» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website
» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website
» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website