Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 13 mei 2015

Saver draagt bij aan Zero Waste Festival 'Op De T'

Tijdens het 'Op De T Festival' in Bergen op Zoom gaat afvalinzamelaar Saver vier afvalstromen gescheiden inzamelen.

Het festival heeft dit jaar de ambitie een Zero Waste Festival te zijn. Daarom zullen er vier verschillende afvalstromen gescheiden worden ingezameld, zodat hergebruik van belangrijke grondstoffen mogelijk wordt gemaakt. Afval verdwijnt daarmee en wordt grondstof. Zero Waste dus.

Scheiden

Organisator Gebouw T heeft hiervoor de handen ineen geslagen met regionale afvalinzamelaar Saver, die zelf momenteel ook campagne voert om het scheiden van afval te bevorderen door te laten zien wat er weer van de grondstoffen gemaakt kan worden. Saver levert dan ook de verschillende afvalcontainers voor 'Op De T' en zorgt dat de grondstoffen op de juiste manier worden afgevoerd. Het publiek wordt die dag eveneens actief door hen opgeroepen om het afval te scheiden, in de juiste bakken te deponeren en niet op de grond achter te laten.

Biodiesel

Naast het gescheiden inzamelen van afval maakt ‘Op De T’ onder andere gebruik van een aggregaat die draait op biodiesel, wordt de DJ booth door middel van een mobiel zonnepaneel van energie voorzien en wordt gebruik gemaakt van composteerbare plastic PLA bekers die gemaakt zijn van het melkzuur van maïs. De cateraars werken zoveel mogelijk met duurzame producten en dragen zo ook bij aan Zero Waste.

Biobased

Tevens zijn er enkele duurzame en biobased producten te ervaren tijdens 'Op De T'. Zo is er een plastic biertray en frisbee gemaakt van aardappelzetmeel. Van de plastic bekers wordt door een 3D printer iets nieuws gemaakt en voor de creatieve volwassene is er een kleurplaat gedrukt op papier van gemaaid bermgras.

Certificaat

De inspanningen van de organisatie om het festival te verduurzamen worden aanstaande donderdag tijdens het festival beloond. Dan ontvangt Gebouw T uit handen van de lokale wethouder een bronzen certificaat voor een duurzaam festival.

Meer weten over Saver NV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website