Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 25 juni 2015

Shanks geeft locatie Gent een´upgrade´

Om de efficiëntie en productiviteit van de afvalverwerkinglocatie in Gent te verhogen, investeert Shanks meer dan een miljoen euro.

De investering in nieuwe apparatuur en machines moet Shanks in staat stellen producten van hogere kwaliteit te produceren, klanten beter te bedienen en de zakelijke groei te versnellen. Op de locatie in het Gentse havengebied wordt gemengd bedrijfsafval behandeld en gerecycled. Wat overblijft wordt verwerkt tot een vaste brandstof die kan worden ingezet in de cementindustrie. In 2008 werd nog 8,5 miljoen euro geìnvesteerd in een nieuwe verwerkingslijn op de locatie in Gent.

De huidige upgrade van de locatie is onderdeel van een investeringsprogramma van Shanks in België. Andere investeringen betreffen de installatie van nieuwe WKK-motoren in Mont-Saint-Guibert om stortgas te verwerken tot groene elektriciteit, het installeren van een nieuwe shredder op de locatie in Kortemark en het realiseren van een verbeterd en efficiënter wagenpark in heel België. Shanks heeft goede prestaties geleverd in België, vindt de directie, en gaat zich nu richten op de ontwikkeling van een verfijnde groeistrategie die gericht is op de afval-naar-product model.

 

Meer weten over Shanks Nederland?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline

Gerelateerde artikelen