Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 11 januari 2016

Eerste Volvo CNG huisvuil-inzamelingstrucks voor Dar

Dar heeft de primeur van de eerste twee Volvo FE CNG trucks in Europa. De Volvo FE chassis zijn voorzien van een VDK kraak-persopbouw en een Haller zijladersysteem.

vlnr.: Ron Frederiks, manager uitvoering van Dar, Jan Schouten, Dealer Sales Manager Volvo Trucks en Wilfred van Oort, accountmanager BAS Nijmegen.

Dar heeft vanuit duurzaamheidsoverwegingen gekozen voor CNG als brandstof, omdat de milieubelasting aanzienlijk minder is. Aardgas bestaat voornamelijk uit methaan, dat reukloos is bij verbranding en zeer lage concentraties schadelijke deeltjes bevat. De uitstoot van CO2 is in vergelijking met eenzelfde dieselvoertuig zeventig procent lager.

De Volvo FE CNG wordt aangedreven door een nieuwe 9-liter Euro 6-gasmotor met bougieontsteking die 320 pk en 1356 Nm koppel levert. Door de automatische transmissie heeft de truck dezelfde rijeigenschappen en productiviteit als met een dieselmotor. De automatische transmissie geeft ook een snellere respons van de aandrijflijn. De Volvo FE is vooral geschikt in druk stedelijk verkeer. Onder andere vanwege de lage instap en het goede zichtveld, nog eens versterkt door extra ramen in het portier en in dit geval aangevuld met een bird-view 360º camerasysteem. Dar heeft zowel een achterlader, als een zijlader in gebruik genomen. Het betreft een VDK kraak-persopbouw - met twee compartimenten voor gelijktijdig inzamelen van diverse soorten afval - en een Haller zijladeropbouw. Deze laatste is rechts gestuurd. De chauffeur kan hierdoor aan de veilige kant uitstappen mocht er bijvoorbeeld een container niet goed bereikbaar zijn.

Meer weten over Dar NV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website