Categorie: Management | Gepubliceerd: 29 maart 2016

Dar helpt vrijwilligers met veiligheid

Met een speciale training kunnen vrijwilligers van verenigingen leren hoe ze veilig papier inzamelen.

20160329 Papierinzameling.jpgDar helpt vrijwilligers met de cursus 'Goed op weg' om veilig papier in te zamelen.

De online veiligheidstraining 'Goed op weg' is ontwikkeld door Dar, in samenwerking met het O&O-fonds (Opleidings- en Ontwikkelingsfonds van WENb). In het verzorgingsgebied van Dar zamelen circa 90 verenigingen oud papier en karton in met vrijwilligers. Hierbij komen echter nog relatief vaak ongelukken voor, van letselschade door vallen van de treeplank tot verkeersongevallen. Daarom wil Dar meer aandacht besteden aan veiligheid.

Verplichting

Verenigingen uit Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen, Nijmegen en Wijchen doen nu allemaal mee aan de nieuwe online veiligheidstraining. Vrijwilligers van verenigingen mogen alleen papier inzamelen als zij een online veiligheidstraining succesvol hebben afgerond. In Heumen en Nijmegen hebben de vrijwilligers vorig jaar al een training gevolgd nadat er papiercontainers werden ingevoerd. De training is sindsdien echter verbeterd.

Inhoud training

De training bestaat uit een theoriecursus, waarin de veiligheidsinstructies voor papierinzameling middels de online training worden toegelicht en getoetst. Tijdens de online veiligheidstraining volgen vrijwilligers fictief verschillende routes en beantwoorden ze onderweg vragen. Met voorbeelden uit de praktijk is de cursus voor de vrijwilligers herkenbaar en direct toepasbaar.

Meer weten over Dar NV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website